Manifest dels treballadors de la Diputació de Girona a favor del referèndum de l'1-O

Demà, 27 de setembre, a les 11:00 h, davant la porta del Palau de la Diputació, faran lectura i repartiment del Manifest que han signat gairebé 150 treballadors de la institució i els seus organismes autònoms

El Palau de la Diputació de Girona, a la Pujada de Sant Martí, serà l'escenari de la lectura i repartiment dels seus treballadors, de defensa del referèndum de l'1 d'octubre.
El Palau de la Diputació de Girona, a la Pujada de Sant Martí, serà l'escenari de la lectura i repartiment dels seus treballadors, de defensa del referèndum de l'1 d'octubre. | Wikimèdia.
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:38h
Demà, dimecres 27 de setembre, a les 11:oo h, davant la porta del Palau de la Diputació de Girona, es farà la lectura i repartiment del “Manifest sobre el referèndum de  l’1 d’octubre” que han signat gairebé 150 treballadors de la institució i els seus organismes autònoms, i que, literalment, diu així:

Manifest sobre el referèndum de l’1 d’octubre

Els treballadors de la Diputació de Girona i del seu grup institucional, davant la situació política que estem vivint a Catalunya i l'horitzó que suposa el referèndum convocat per al proper 1 d’octubre de 2017,

CONSIDEREM

Que els catalans, aquests darrers anys, han expressat de diverses maneres que volen ser consultats sobre la condició i l'estatus polític de Catalunya.

Que en les darreres eleccions autonòmiques, el poble de Catalunya es va expressar inequívocament en favor d'encetar un procés d'autodeterminació.

Que tant el Parlament de Catalunya com el propi Govern de la Generalitat, seguint el mandat democràtic d’aquelles eleccions, han intentat reiteradament obrir vies de negociació amb l'Estat espanyol per tal de dur a terme un referèndum acordat. Davant les repetides negatives, el Parlament de Catalunya ha aprovat recentment les anomenades Llei del referèndum i Llei de transitorietat. En conseqüència, el President de la Generalitat i tot el seu govern han signat el Decret de convocatòria del referèndum per a l'1 d’octubre.

Que la majoria dels ajuntaments gironins, en representació dels seus ciutadans, han expressat la seva voluntat de col·laborar amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per dur a terme el referèndum.

Que aquest referèndum dona veu a tots i cadascun dels ciutadans del nostre país, que podran respondre a una pregunta senzilla, amb les dues opcions ben definides. El resultat, per tant, serà inequívoc (la majoria d’una de les dues opcions) i tindrà caràcter vinculant.

És per tot això que,

MANIFESTEM

El nostre compromís amb la llibertat d’expressió, el dret a la informació, la llibertat de reunió i l’exercici democràtic del vot davant l’ofensiva de repressió sense precedents que està duent a terme l’Estat espanyol per impedir la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat .

Donem suport i animem a tots aquells companys i companyes, que lliure i voluntàriament, es vulguin implicar amb les nostres institucions democràtiques en favor de la celebració del referèndum.

I sobretot, encoratgem tota la ciutadania perquè l'1 d'octubre s'expressin, a través del seu vot, amb serenitat, determinació i pacíficament, com ho hem fet sempre els catalans.

Girona 27 de setembre de 2017