Els socialistes partidaris del referèndum omplen el Pla de Palau a Girona

Reivindiquen el socialisme sobiranista i criden a la “participació massiva” l’1-O | L’acte ha comptat amb diputats al Parlament i persones vinculades al món socialista

El Centre Cívic de Pla de Palau de Girona es va omplir per sentir els Socialistes pel Sí.
El Centre Cívic de Pla de Palau de Girona es va omplir per sentir els Socialistes pel Sí. | @socialistesxSI
Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:24h
El partit dels socialistes sobiranistes, Moviment d’Esquerres (MES), ha organitzat aquesta dijous un acte al Centre Cívic de Pla de Palau de Girona. Carles Ferreira, secretari d’acció política de MES, ha explicat que aquest esdeveniment “s’emmarca en la campanya de Socialistes pel Sí, que agrupa tota aquella gent que se sent socialista i que defensa l’autodeterminació de Catalunya”.

A més de membres de la formació del socialisme sobiranista, l’acte ha comptat també amb diputats independents de Junts pel Sí. Concretament, hi han intervingut la diputada Anna Caula i Germà Bel, a més de Magda Casamitjana. Els membres de MES Marina Geli, Pia Bosch, Pere Albertí i Carles Ferreira també han pres la paraula per explicar les raons dels socialistes pel sí.

Magda Casamitjana, diputada de MES al Parlament de Catalunya, ha exposat que “el socialisme català havia defensat històricament el dret d’autodeterminació de Catalunya”, i per aquesta raó “donem ple suport a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre i fem una crida a la participació massiva i a la mobilització”. Casamitjana ha explicat que “ja en el seu moment el President Maragall va dir que si l’Estat imposava un marc legal no refrendat per la ciutadania, calia tornar a donar la paraula al poble. I aquest moment ha arribat”. Després de la sentència contra l’Estatut, ha afegit, “les relacions Catalunya - Espanya han saltat pels aires i només hem rebut amenaces d’uns i silencis dels altres, cap proposta de diàleg per part del govern i dels principals partits espanyols”.

Carles Ferreira, al seu torn, ha afegit que “en els darrers dies, el que era una demanda legítima per a l’autodeterminació s’ha convertit en un acte de defensa dels drets i de les llibertats més bàsiques”. El secretari d’acció política de MES ha assegurat que “molta gent que se sentia dubtosa o indiferent davant de l’1 d’octubre ha manifestat que aniran a votar en defensa de la democràcia i de les nostres institucions”.

Per últim, el regidor de MES a l’Ajuntament, Pere Albertí, que ha actuat com a amfitrió de l’acte, ha expressat que “el que més em dol aquests dies és el silenci d’alguns”, en clara referència al PSC. “El socialisme amb el qual molta gent vam començar a militar fa uns quants anys estava al capdavant de les lluites democràtiques, socials i nacionals del poble de Catalunya, i ara s’hi posa de perfil o directament en contra”.

A l’acte també hi han assistit, a la fila zero, representants de l’ANC, d’Òmniun, de la UGT, d’Avancem, d’EUiA, de Demòcrates, d’Esquerra Republicana i del PDECAT. Els organitzadors han parlat “d’èxit d’assistència” a l’acte.