Fires de Sant Narcís 2017

Els capgrossos de Girona són els protagonistes del cartell de les Fires de Sant Narcís

L’autora de la creativitat d'enguany és la llicenciada en Belles Arts barcelonina Jorgina Juvé

per Redacció, Girona | 21 de setembre de 2017 a les 16:48 |
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i l’autora del cartell, Jorgina Juvé. | Ajuntament.
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els capgrossos de la ciutat seran els protagonistes del cartell de les Fires de Sant Narcís 2017. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i l’autora del cartell, Jorgina Juvé, han descobert aquest matí la imatge que representarà l’edició d’aquest any de la festa major de la ciutat, que tindrà lloc del 27 d’octubre al 5 de novembre.
 

El cartell de la Jorgina ens va agradar perquè ens va transmetre l’esperit de festa, de gaudi, del que és per nosaltres les Fires de Sant Narcís i, alhora, connectava amb aquest sentiment íntim vinculat a la cultura popular i a la imatgeria festiva de la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa Marta Madrenas. En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha afegit que “aquest cartell ens donarà un cop de mà en la voluntat que tenim de donar un caire més festiu i més popular en l’edició d’enguany de les Fires”.
 

L’autora, llicenciada en Belles Arts i il·lustradora barcelonina,  ha explicat que per fer el cartell es va basar en la idea que els capgrossos de la ciutat s’intercanviessin els atributs que els caracteritzen. “Els capgrossos són representatius de l’esperit de les Fires perquè representen també diferents estaments de la ciutat que hi participen i també simbolitzen la festa i l’alegria que hi ha durant els dies de festa major. Llavors volia fer alguna cosa divertida i vaig pensar què passaria si un dia els capgrossos de Girona decidissin canviar els seus atributs”, ha assenyalat.
 

D’aquesta manera, al cartell la Beneta de la Força du les joies de l’Argentera; la Marieta de les Coles porta la ballesta del Ballester; l’Avi Tata s’ha apropiat del càntir de la Pericota i l’ha omplert de vi; en Fraret utilitza la vara del Ciutadà; l’Esquivamosques ha canviat la mosca al nas per un saquet de diners del Mercader i la Pericota ha omplert la seva bossa de confeti.
 
El cartell destil·la moviment i festivitat gràcies als diferents colors, a les taques de pintura que hi ha al llenç, als capgrossos en moviment i en diferents posicions i a diferents llocs representatius de la ciutat (com la plaça del Vi, les cases de l’Onyar o la Catedral) que s’han dibuixat amb un esbós ràpid i un traç diferenciat.
 

El cartell d'enguany, obra de Jordina Juvé. Foto: Jorgina Juvé.


 

 

Participació