La UdG convoca una mobilització per denunciar les accions contra el Govern

A l'acte, aquests divendres, es llegirà un manifest i s'anirà fins a la Delegació de la Generalitat a Girona

La UdG insta la comunitat universitària a mobilitzar-se i a manifestar lliurement el seu desig de democràcia
La UdG insta la comunitat universitària a mobilitzar-se i a manifestar lliurement el seu desig de democràcia | UdG.
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:22h
Davant les accions que el govern de l’Estat espanyol està duent a terme contra les institucions i l’autogovern catalans, i d’acord amb el sentir de la comunitat universitària, el Rectorat de la Universitat de Girona (UdG) convoca una mobilització que tindrà lloc el divendres, 22 de setembre, a partir de les 11:30 h per poder expressar lliurement el desig de democràcia.
 
Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Consell d’Estudiants i dels Deganats i Direccions dels centres docents, insta els membres de la comunitat universitària a concentrar-se a les 11:30h en el seus respectius Campus –Montilivi, Centre i Barri Vell– per arribar al Rectorat a les 12h, on es llegirà un manifest, i, tot seguit, dirigir-se a la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona.

La udG ja va expressar públicament ahir el rebuig rotund a les accions repressives "que han generat una situació insostenible que només pot superar-se per la via democràtica·. La universitat gironina, que s’inspira en els principis bàsics de llibertat i la cultura de la pau, tal com recull el preàmbul dels Estatuts, "condemna qualsevol forma d’agressió física o moral a les persones, a les cultures o als drets humans i expressa la seva voluntat de fer prevaler la solidaritat i la tolerància per damunt de qualsevol altra consideració".

La comunitat universitària, representada en el Claustre, ja va donar suport en la sessió extraordinària de 21 de juny, amb un 88% dels vots, a l’adhesió de la institució al Pacte Nacional pel Referèndum.

Així mateix, i per tots aquest motius, la UdG insta la comunitat universitària a mobilitzar-se i a manifestar lliurement el seu desig de democràcia.