Operació d'escorcoll de la Guàrdia Civil a les seus d'Agissa i Prodaisa a Girona

També són als domicilis de tres dels principals implicats per ordre del Jutjat d'instrucció número 2: Narcís Piferrer, Xavier Ballell i Joan de Llobet

La Guàrdia Civil custodia l'entrada a la seu d'Agissa a Girona.
La Guàrdia Civil custodia l'entrada a la seu d'Agissa a Girona. | @aiguaesvidaGi
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat el 24 de setembre a les 16:56h
Segons informa El Confidencial, agents de la Guàrdia Civil han organitzat un operatiu de recerca d'informació a les seus d'Agissa, Girona SA i Prodaisa (proveïdores d'aigua a la ciutat de Girona), en coordinació amb la Fiscalia Anticorrupció i per ordre del Jutjat d'instrucció número 2, que investiga aquest afer des de juliol de 2016. També, estarien escorcollant els domicilis de tres dels principals implicats: Narcís Piferrer, Xavier Ballell i Joan de Llobet

Els agents del cos armat haurien entrat a l'empresa municipal de l'aigua de capital mixt, Agissa SA; a l'empresa privada que controla el 80% de les accions d'aquest ens, Girona SA, i en una filial d'aquesta última companyia, Prodaisa SA, també de capital privat. A més, la Guàrdia Civil està escorcollant els domicilis dels tres principals implicats fins ara. Es tracta de Narcís Piferrer, conseller delegat d'Agissa fins al juny de 2016; Xavier Ballell, successor de Piferrer i director tècnic de l'empresa pública quan es van produir els presumptes desviaments; i l'empresari Joan de Llobet, conseller d'Agissa i, presumptament, un dels grans beneficiats pel presumpte desfalc a l'Ajuntament de Girona.

Sembla que els agents tenen ordre de requerir documentació relacionada amb la causa al consistori gironí. La instrucció va arrencar després d'una querella de la CUP contra quatre directius de la concessionària que gestiona l'abastament d'aigua a Girona, Agissa SA, per perjudicar presumptament al 20% de la societat en mans municipals per beneficiar a la part privada, Girona SA, propietària el 80% restant de les accions. El jutge va imputar per administració deslleial i apropiació indeguda al conseller delegat de Agissa fins a juny de 2016, Narcís Piferrer, i al seu successor en el càrrec, Xavier Ballell, que era director tècnic de l'ens quan es van produir els suposats desviaments. Se'ls acusa d'haver autoritzat contractacions irregulars de Agissa amb empreses filials de Girona SA a preus molt superiors dels reals o per serveis que ni tan sols arribaven a prestar-se.

Fa pocs dies, precisament, alguns càrrecs d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) investigats pel jutjat –tal com ha informat avui NacióGirona– sostenen la seva innocència i asseguren que és inversemblant pensar que s'hagin pogut cometre irregularitats o il·legalitats en el si de la societat mixta. En una nota de premsa que signen conjuntament, els investigats asseguren que la denúncia de la CUP no té fonament i es mostren especialment crítics amb l'informe de l'Agència Tributària que deriva del cas 3%. Tanmateix, un dels càrrecs també investigat pel jutjat, Àngel Durtas –actual director de Prodaisa– no signa aquest document de desgreuge.