Les accions repressives pel referèndum afecten les comarques gironines

S'ha reportat aixecament d'actes, requisa de materials i identificacions de ciutadans a Figueres, Blanes, Llagostera, Santa Cristina d'Aro i Castelló d'Empúries

Els militats de la CUP de Figueres es van fer la foto de família davant de la policia municipal, que els volia identificar, per mostrar que no tenen por.
Els militats de la CUP de Figueres es van fer la foto de família davant de la policia municipal, que els volia identificar, per mostrar que no tenen por. | @CUPdeFigueres
Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:45h
[El TN comarques es fa ressò de l'aixecament d'acta policial d'ahir a Figueres.]

Les accions policials contra tot allò que tingui a veure amb el referèndum s’han multiplicat d’ençà que es va iniciar la campanya. La Guàrdia Civil va encetar els escorcolls i vigilàncies centrant-se en les impremtes i les policies municipals, actuant com a policia judicial per ordres de la Fiscalia, tant arrenquen cartells i requisen materials, com aixequen acta o identifiquen ciutadans.

Va ser el cas –un dels primers a formar part d’aquest mapa de la repressió– de Figueres, a l’inici de la campanya del referèndum, la nit del 14 de setembre: la CUP de de la ciutat feia un sopar popular, davant del seu local, d’inici de campanya. A dos quarts d’onze de la nit va aparèixer una patrulla de la Guàrdia Urbana de la població que els van dir que per ordre de la Fiscalia havien rebut indicacions que havien d’aixecar acta del que es feia allà, van identificar els tres regidors de la CUP a l’Ajuntament, van fotografiar el material i se'n van anar. La batllessa de Figueres va explicar que la Guàrdia Urbana actuava en aquell moment com a policia judicial i que ja no hi tenia cap mena d'autoritat.

Altres poblacions que han patit l'acció de les policies locals a les comarques gironines han estat Castelló d’Empúries, Blanes, Llagostera i Santa Cristina d’Aro, amb identificacions,  requises de material i aixecament d'actes.

Podeu seguir totes aquestes accions repressives al mapa que constantment renovaNacióDigital.