La falsa filla de Dalí podria ser condemnada per la «capritxosa» demanda de paternitat

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat sol·liciten la condemna en costes de la pitonissa per posar en dubte les proves d'ADN

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:44h

Pilar Abel, la falsa filla de Dalí. Foto: Europa Press


La Fundació Gala-Salvador Dalí, l'advocacia de l'Estat i la Fiscalia han reclamat al jutge que la vident Pilar Abel pagui costes "per temeritat" en entendre que la seva demanda per ser reconeguda com a filla del pintor Salvador Dalí ha tingut una "intenció capritxosa, reticent i sense fonament".

El jutjat de primera Instància número 11 de Madrid ha celebrat una vista oral per estudiar la demanda de paternitat presentada per Abel per ser reconeguda com a filla del pintor català. L'acte es coneixerà previsiblement a partir de la setmana vinent, tal com han explicat a Europa Press fonts jurídiques.

"Cal imposar costes per temeritat per posar límit i sancionar persones que de manera tan frívola interposen demandes tan serioses", han explicat els advocats de la Fundació Gala-Dalí, els qui han apuntat que en aquest cas ja hi ha "una veritat científica". Per la seva banda, el fiscal ha insistit que s'ha actuat "de manera capritxosa i infundada" i no veu "sostenible que no es defensi la memòria dels morts".

Per la seva banda, la defensa de Pilar Abel ha intentat des de l'inici de la vista oral la suspensió del procés al no comptar amb un "informe rigorós" sobre la custòdia de les proves d'ADN, que ha estat rebutjat pel jutge.

"Solament demanem un procés de transparència perquè, en aquest cas, en ser demandat l'Estat, l'Institut de Toxicologia és jutge i part", ha assenyalat l'advocat de la vident. Mentrestant, Abel ha reconegut que seguirà "lluitant" en cas de no haver-hi una sentència favorable, fins i tot acudint a Estrasburg en última sentència. La demandant també ha criticat els testimonis que havia citat com a part al no haver comparegut cap, excepte el forense Narcís Bardalet.