Manifest de Girona Vota en suport de la batllessa Marta Madrenas

Convoquen tota la ciutadania de Girona a una concentració el dimecres a les 10 h del matí a la plaça del Vi, per acompanyar fins als jutjats la batllessa a declarar-hi

Membres de les diverses organitzacions i entitats que conformen Girona Vota han presentat la inciativa aquest matí, a la Sala Miquel Diumé, a l'Ajuntament.
Membres de les diverses organitzacions i entitats que conformen Girona Vota han presentat la inciativa aquest matí, a la Sala Miquel Diumé, a l'Ajuntament. | @GironaVota
Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:40h

Aquest matí  la plataforma unitària Girona Vota ha celebrat una roda de premsa per explicar les accions que han preparat els partits i les entitats de Girona partidaris de la independència per aquest dimecres, amb motiu dels atacs de la fiscalia als alcaldes i a les alcaldesses i més concretament a Marta Madrenas, batllessa de Girona.

Comunicat de la plataforma unitària Girona Vota

La plataforma unitària Girona Vota, que agrupa a tots els partits i entitats de la ciutat partidaris de la independència, es pronuncia en relació a la persecució de la fiscalia contra l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, per haver donat suport al referèndum de l’1 d’octubre. A tal efecte, volem manifestar el següent:


•    El Parlament de Catalunya va aprovar fa uns dies la Llei del Referèndum, que dóna compliment al mandat democràtic sorgit de les urnes i al desig del 80% dels catalans i de les catalanes que són partidaris de decidir el futur polític de Catalunya en llibertat.

•    Fins al moment, més del 75% de les viles i ciutats del nostre país han donat suport al referèndum de l’1 d’octubre, comprometent-se a col·laborar amb el govern de la Generalitat per tal que els seus veïns i veïnes puguin exercir el seu dret fonamental de vot.

•    A la nostra ciutat, l’alcaldessa Marta Madrenas va anunciar que posaria els locals municipals a disposició del govern, i ha signat també el decret per permetre la participació de tots els gironins i gironines en el referèndum de l’1 d’octubre. Per aquest motiu, la fiscalia l’ha citat a declarar el proper dimecres al matí.

•    En aquest context, denunciem la persecució de l’aparell de l’Estat contra les institucions i càrrecs electes que l’únic que estan fent és facilitar la participació de la ciutadania, per tal que es puguin expressar lliurement sobre el futur polític del país. Concretament denunciem avui, enèrgicament, la persecució de la fiscalia contra l’Alcaldessa de Girona Marta Madrenas.

•    Per aquest motiu, convoquem a la ciutadania de Girona a una concentració el dimecres a les 10h del matí a la plaça del Vi, on seguidament caminarem fins als jutjats acompanyant a l’Alcaldessa Madrenas a declarar.
 

Cartell de la campanya presentada aquest matí per la plataforma Girona Vota. Foto: @GironaVota