El Govern nega l'entrada al port de Palamós al vaixell neonazi antirefugiats

Entitats antiracistes de Catalunya havien reclamat que no se'l permetés atracar a cap port gironí

El vaixell C-Star vist des de Palamós
El vaixell C-Star vist des de Palamós | Martí Albesa
Redacció
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:56h
El Govern ha denegat l'entrada al Port de Palamós al vaixell antirefugiats C-Star, que navegava des de primera hora del matí a poques milles de la Costa Brava i ha encès totes les alarmes. Ports de la Generalitat, organisme dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat que no es permetrà atracar a l'embarcació en cap port gestionat pel Govern.
 
Es tracta d'una embarcació ultra, impulsada pel moviment neonazi i xenòfob "Generació Identitària", que vol frenar l'arribada d'immigrants a Europa a través del Mediterrani controlant les ONG i bloquejant els rescats.

L'aparició del vaixell aquest diumenge mar endins de la costa de Palamós (el Baix Empordà) ha mobilitzat ràpidament entitats antiracistes, que han fet una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port gironí.
 

El C-Star navegant prop de la Costa Brava


L'entitat Girona Acull ha publicat un comunicat urgent on animaven els activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona per evitar que pugui arribar a la costa. L'objectiu, ressalten, és "impedir" que el vaixell atraqui a algun port de Catalunya perquè "no són benvinguts". El juliol passat, el Ministre d'Interior va assegurar que l'Estat espanyol no permetrà que el C-Star arribi a port i la Generalitat s'ha mantingut en la mateixa línia.
  L'embarcació ja va ser protagonista de l'actualitat a mitjans d'agost, quan una ONG que ajuda els migrants en el Mediterrani els va haver de rescatar per "un problema tècnic".