Ple de Girona

Girona aprova una moció de Ciutadans contra la turismefòbia

ERC-MES s'hi ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra, per bé que tant el PDeCAT com el PSC han coincidit que a Girona no hi ha ni hi ha hagut mai atacs o fòbies al fet turístic

per Xavier Borràs , 13 de setembre de 2017 a les 08:00 |
La regidora Míriam Pujola, de Ciutadans (a la foto, tercera a la dreta), durant el Ple d'aquest dimarts 12 de setembre.. | Foto: Xavier Borras.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
HI ha o hi ha hagut atacs violents en contra dels interessos turístics a Girona? Hi ha turismefòbia a la capital que "emociona" per part de grups radicals "que perjudiquen aquest pilar bàsic de la nostra economia"? A parer dels grups municipals reunits aquest dimarts 12 de setembre al Pla de l'Ajuntament, no és així; no succeix. Tanmateix, la moció que ha presentat la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, en aquests mateixos termes, ha estat aprovada amb els vots de l'equip de Govern (PDeCAT i PSC), els del partit proposant i de la regidora del PP, Concepció Veray.

Per bé que ERC i la CUP, en veu de Maria Mercè Roca i Lluc Salellas respectivament –igual com l'equip sociovergent–, convenen que aitals actituds d'atacs o fòbia no s'han viscut ni es viuen a la ciutat, ans al contrari –i que han coincidit, també, que cal promoure la diversificació de l'economia davant el monocultiu de la indústria turística–, els regidors republicans s'han abstingut i els cupaires hi han votat en contra.


En definitiva, un totum revolutum molt habitual en aquests plens municipals en què, a l'hora dels discursos i del debat, les forces progressistes i/o d'esquerres semblen cantar a cappella, però a l'hora de la veritat, la dels acords, alguns fan un gall. 

 

Participació