Ciutadans de Girona presenta un recurs contra el suport municipal a l’1-O

La portaveu municipal, Míriam Pujola, també ha lliurat una bandera espanyola a l'alcaldessa perquè onegi a l'edifici municipal l'Onze de Setembre “quan té el costum a enviar-la a la bugaderia” | La portaveu ha tornat a demanar als regidors del PSC que abandonin l'equip de govern de Girona

Els dos únics regidors de C's a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujolà i Manuel Vázquez, en el moment de lliurar una bandera espanyola a l'alcaldessa Marta Madrenas.
Els dos únics regidors de C's a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujolà i Manuel Vázquez, en el moment de lliurar una bandera espanyola a l'alcaldessa Marta Madrenas. | C's.
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:34h
La portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, ha presentat un recurs per a deixar sense efecte el decret d'alcaldia signat ahir per l'alcaldessa, Marta Madrenas, en suport al referèndum de l'1-0. El text al·lega que l'acte administratiu de l'alcaldessa és conseqüència de diverses accions polítiques "il·legals i suspeses per part del Tribunal Constitucional i per tant sense vigència ni marc jurídic legal".

La portaveu municipal ha explicat que el seu grup, format per dos regidors, ha adoptat aquesta mesura perquè té “el compromís de vetllar per un ajuntament que compleixi les lleis” i en aquest sentit ha destacat que les corporacions locals “no seran còmplices d'un cop a la democràcia”.

“Des de Ciutadans no es permetrà que l'alcalde faci un ús ideològic de la institució”, ha manifestat l'edil de la formació taronja. Pujola ha recordat que “l'ajuntament representa a tots els ciutadans”, i ha agregat que “el govern municipal no pot posar la ciutat al servei d'un projecte que pretén aixecar fronteres i enfrontar als catalans amb la resta dels espanyols”.

La portaveu ha aprofitat per tornar a demanar als regidors del PSC que abandonin l'equip de govern de Girona i “sigui més coherent amb el que està fent el seu partit perquè veiem que alcaldes com el de Lleida o el de Gimenells ja han anunciat que no cediran espais públics per al referèndum il·legal”. Pujola ha demanat especialment a la portaveu socialista a Girona i sòcia de govern dels PDeCAT, Sílvia Paneque, “que no posi en perill als funcionaris, que sigui responsable i que el PSC no sigui el col·laborador necessari de Convergència i Va unir segrestant la democràcia”.

Finalment, la portaveu Pujola també ha fet lliurament d'una bandera espanyola a l'alcaldessa de Girona perquè onegi durant l'Onze de setembre,“quan tenen costum d'enviar-la a la bugaderia”. “A nosaltres ens sembla perfecte que l'alcaldessa d'aquesta ciutat sigui tan polida i es preocupi tant per l'estat de les banderes que pengen al nostre ajuntament i precisament per evitar que el dia 11 la nostra bandera, que és la de tots, no estigui penjada en cedirem una fins que la de l'Ajuntament torni a estar penjada quan arribi de la bugaderia”, ha precisat. “Volem evitar l'incompliment de la llei de banderes i posar en risc que els gironins acabin pagant una multa”, ha afegit.