gastronomia

Es busca el ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat’

​El concurs per trobar-lo arriba a la seva 10a edició | Obertes les inscripcions per al certamen, que se celebrarà el 3 d’octubre a l’Escola de Pastisseria de Barcelona

per Redacció, 8 de setembre de 2017 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El compte enrere per a la celebració del X Concurs ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat’ 2017 ja ha començat. El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha obert el termini d'inscripcions per participar en el certamen que triarà el millor croissant artesà, en un esdeveniment que se celebrarà dimarts 3 d'octubre a l'Escola de Pastisseria de Barcelona. Poden participar totes les pastisseries de l'Estat amb punt de venda propi i només fa falta que s'inscriguin abans del 29 de setembre seguint les indicacions del seu web.

El campionat, que es realitzarà en el marc de la fira Expo Nadal, començarà a les 8 h amb el lliurament dels croissants a la seu de l'Escola de Pastisseria de Barcelona. Els candidats hauran de lliurar 12 croissants de mantega de banya recta o de mitja lluna, amb un mínim de tres voltes, bullits i amb un pes d'entre 45 i 65 g. No s'admetran croissants farcits ni decorats, i la mantega haurà de ser l'ingredient principal.


A partir de les 10.30 h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria valorarà els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: sabor (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Entre els membres del jurat  estarà el guanyador del concurs en 2016, el jove pastisser Toni Vera, de la pastisseria Canal, de Barcelona. Com és habitual, l'últim guanyador presideix el jurat però no pot ser candidat. Les deliberacions són secretes i les puntuacions no es fan públiques. El guanyador del concurs, patrocinat per Farines Ylla, la mantega Elle&Vire i Wieshe, rebrà un premi de 1.000€ i el prestigiós guardó al ‘Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2017’.
 

Reivindicant la pastisseria artesana

El Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza aquest campionat des de fa 10 anys amb l'objectiu d'incentivar i guardonar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, específicament en un producte tan emblemàtic com el croissant. Així mateix, busca el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.


Per la seva banda, els guanyadors del certamen han augmentat el seu prestigi i reconeixement popular arran de fer-se amb el guardó. Els establiments premiats al llarg de la història del certamen han estat Canal (2016), Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011), Hofmann (2010), i Badia Roca (2009). Mentre que en la primera edició es va premiar a Pablo Iglesias, professor de l’EPGB (2008).

 

Participació