Les proves d'ADN conclouen que Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí

Una jutge de Madrid va ordenar l'exhumació del cadàver del pintor empordanès per investigar una demanda de paternitat presentada per la veïna de Figueres

Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman.
Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman. | ACN.
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:25h
Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí. Així ho han confirmat les proves d'ADN que la veïna de Figueres va demanar i que van obligar a exhumar les restes del cadàver de l'artista surrealista que hi havia enterrades al Museu Dalí de la capital de l'Alt Empordà, segons ha avançat La Vanguardia. Aquestes conclusions han estat presentades davant del jutge i el judici se celebrarà el 18 de setembre.

L'operació per exhumar el cos de Salvador Dalí i extreure mostres biològiques per obtenir l'ADN va tenir lloc el passat 21 de juliol i va durar quatre hores. Es va realitzar sense incidents importants i enmig d'una forta expectació mediàtica, amb periodistes d'arreu del món. Les mostres extretes van ser restes d'ungles, pèl i dos ossos llargs.

La Fundació Gala-Salvador Dalí va qualificar l'exhumació "d'improcedent" i va anunciar que, si els resultats eren negatius tal i com finalment han acabat essent, estudiaria emprendre accions legals contra la demandant i l'administració de Justícia pels "perjudicis i costos ocasionats". Els responsables de la Fundació estan reunits i preveu enviar un comunicat als mitjans. La demandant, Pilar Abel, assegura que no tenia constància del resultat de les proves.

Una jutge de Madrid va ordenar l'exhumació de la tomba del cadàver de Salvador Dalí per investigar una demanda de paternitat presentada Pilar Abel el passat 26 de juny. Aquesta decisió va ser presa després que no hagi estat possible corroborar-ho a partir de restes biològiques ni objectes personals.

La demanda al·legava que la mare d'Abel va mantenir una relació amb el pintor, al qual va conèixer a Cadaqués (Alt Empordà), quan treballava per una família que passava temporades al municipi.
 

L'advocat Enrique Blánquez i Pilar Abel. Foto: ACN