Detecten un camió amb 72 kg de marihuana en un control a Girona

Han estat detinguts dos homes de nacionalitat eslovena | La policia també ha detingut dos nois a Riumors per cultivar 1.742 plantes d'aquesta planta en una nau agrícola

Pla detall de les bosses de marihuana interceptades en un control policial a l'AP-7 a Girona el 3passat dijous.
Pla detall de les bosses de marihuana interceptades en un control policial a l'AP-7 a Girona el 3passat dijous. | ACN.
ACN / Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:22h

Imatge de la plantació de marihuana trobada en una nau agrícola de Riumors. Foto: ACN.


Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones en dues actuacions policials a les comarques de Girona. Una d'elles va ser el passat dijous en un control rutinari de camioners a l'AP-7 a l'altura de Girona. Els agents volien revisar el tacògraf i si es complien els temps de descans. Al vehicle hi havia dos homes, de 40 i 43 anys i de nacionalitat eslovena, que tenien una bossa amb cabdells de marihuana. Els Mossos van voler inspeccionar el vehicle i van trobar, a la cabina i al remolc, 72 quilos d'aquesta droga amagada en sacs i bosses esportives. A preu de mercat, la mercaderia tindria un cost de 391.000 euros. El jutge els ha enviat a la presó.

Al vehicle també hi havia una ronyonera amb 1.980 euros propietat d'una de les dues persones. Els dos camioners, de 40 i 43 anys amb nacionalitat eslovena, van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i el jutge n'ha decretat ja l'ingrés a presó.

Plantes en una nau agrícola de Riumors

L'altra actuació es va produir el dimecres de la setmana passada a Riumors. La intervenció va ser el resultat de l'estudi d'unes sospites sobre el possible cultiu de marihuana en una nau agrícola del municipi empordanès. Un cop hi van entrar, els Mossos van veure que a dins hi havia 1.742 plantes i estris per a cuidar-los. Els agents van detenir a dos homes, de 23 i 25 anys amb nacionalitat albanesa i veïns de Riumors. Aquests dos no només cultivaven les plantes sinó que vivien a la instal·lació. Acusats d'un delicte contra la salut pública, el jutge els ha deixat en llibertat provisional.