L'Acústica es consolida com a «gran festival» i repeteix els 100.000 espectadors

L'organització reconeix que l'èxit d'assistència els "dona força" de cara a les properes edicions, especialment "després de les dificultats patides enguany"

La Rambla de Figueres, en un dels concerts de l'Acústica
La Rambla de Figueres, en un dels concerts de l'Acústica | ACN
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:39h
El Festival Acústica de Figueres tanca la seva 16a edició amb un nou èxit i consolidant els 100.000 espectadors aconseguits l'any passat. Una xifra que des de l'organització consideren que és "molt rellevant" perquè reconeix el festival com el tercer en nombre d'espectadors de tots els que se celebren al país. L'Acústica s'ha acomiadat aquest diumenge amb el concert de Pot Petit i l'Orquestra Di-versiones, que han omplert la Rambla d'un públic de totes les edats.

En total, han estat 100.000 persones les qui s'han acostat a Figueres durant els quatre dies que ha durat el cicle. Una xifra que el director de l'esdeveniment, Xavi Pascual, reconeix que els dona força de cara a les properes edicions, "sobretot després de les dificultats que hem patit engany", en una edició complicada pels atemptats de Barcelona i Cambrils i perquè la climatologia no ha acompanyat. Per això, Pascual assegura que des de l'organització estan "molt satisfets de mantenir una quantitat de públic tan gran malgrat els inconvenients".

Els concerts amb més afluència de públic han estat, com és habitual, els que se celebren a la Rambla. Divendres va ser Txarango qui va tornar fer petit l'emblemàtic carrer de Figueres, en el què ha estat l'esdeveniment més multitudinari. El binomi format per Manel i Els Amics de les Arts, que van actuar dissabte també va portar milers de persones a la Rambla.

També cal destacar la bona afluència de públic en altres escenaris de la ciutat. La Plaça Catalunya ha estat un dels espais que ha rebut més espectadors. Destaca especialment les actuacions de C Tangana i Bad Gyal de dijous, que va reunir milers de joves, i la de l'extremenya Bebe de dissabte, amb molt de seguiment i públic.

Amb l'objectiu d'"esponjar el públic"

Una de les preocupacions de l'organització ha estat fer més accessibles els concerts, tal com afirmava Pascual en aquesta entrevista a NacióDigital. Per això aquest any s'ha afegit l'escenari de la Plaça de la Palmera. Volíem esponjar el públic perquè fos més còmode poder anar als concerts i ho hem aconseguit. De fet era una demanda dels propis espectadors, ha reblat Pascual.

En aquest sentit, el director també ha destacat que la zona dedicada als Food Trucks ha funcionat molt bé igual que les altres activitats paral·leles com la Fira del Disc de Col·leccionista que ha tingut una gran afluència de públic. "Hem aconseguit que si algú no escolta cap concert pugui passar-se una Acústica de nassos", ha conclòs.
 

Xavi Pascual, director de l'Acústica, a la Rambla de Figueres Foto: ACN