Vies Braves estrena a Llançà un nou circuit de SwimRun permanent

La iniciativa, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Llançà i Colera, permet combinar la natació amb el trail running pels camins de ronda al llarg de 10 quilòmetres

El SwimRun és una modalitat esportiva individual o per parelles on s'alterna la cursa a peu amb la natació.
El SwimRun és una modalitat esportiva individual o per parelles on s'alterna la cursa a peu amb la natació. | Foto: Vies Braves.
Redacció
01 de setembre del 2017


Un nou circuit de SwimRun, que uneix el litoral dels municipis altempordanesos de Llançà i de Colera, permet combinar la natació per les Vies Braves amb el trail running pels camins de ronda d'aquests indrets de la Costa Brava al llarg de 10 quilòmetres. L’itinerari, d’accés lliure i gratuït, compta amb 9 trams habilitats per a la pràctica d’aquesta innovadora i divertida modalitat esportiva que va néixer fa una dècada als països nòrdics i que cada vegada compta amb més adeptes al territori espanyol.

Catalunya va estrenar l’estiu de 2016 el primer circuit permanent de SwimRun de 8,3 quilòmetres circulars a Colera i des d’aquesta setmana Llançà s’afegeix a la llista de municipis aptes per a aquest esport amb un nou traçat de 10 quilòmetres lineals d’accés lliure i gratuït, obert de maig a octubre.  

El circuit s’inicia a la Platja del Port de Llançà i recorre la Platja de l’Argilera a la Via Brava de Grifeu, el Cap Ras, la Via Brava de Garbet i la muntanya dels Canons fins arribar a la Platja de Colera. S’estima que es pot recórrer en un temps que oscil·la entre les 1:30 i 3:30 hores i compta amb un desnivell acumulat de 116 metres.

El SwimRun és una modalitat esportiva individual o per parelles on s'alterna la cursa a peu per terrenys que van des de platges, espigons, roques i senders amb la natació a mar obert sense interrupcions ni transicions. Es neda i corre de manera alternativa amb el mateix equipament, de manera que implica nedar amb calçat i córrer amb neoprè.

El cofundador de Vies Braves, Lluís Turon, explica que “les Vies Braves són un escenari ideal per a la pràctica del SwimRun, perquè la majoria d’itineraris discorren en paral·lel als camins de ronda, o tenen correspondència amb la xarxa de senders locals, fet que permet gaudir de manera saludable de l’enorme diversitat del litoral català i de bona part de la costa dels municipis per on passa el circuit”.
 

Un dels cartells de les Vies Braves. Foto: Vies Braves


El cartell identificatiu del circuit SwimRun de Llançà-Colera es troba situat a la Platja de l’Argilera, a la l’extrem sud de la Via Brava de Grifeu a Llançà.

El pròxim diumenge 3 de setembre es durà a terme la tercera SwimRun organitzada per Vies Braves que passarà per les poblacions de Portbou, Colera i Llançà. Hi haurà dues modalitats de participació: la SwimRun Race (competitiva), de 16 quilòmetres i la SwimRun Explore (no competitiva), de 10 quilòmetres.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

Sobre les Vies Braves

Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial de Turisme. Es tracta d’una iniciativa pionera al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.

A la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, El Port de la Selva, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 9 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Sitges i Barcelona ciutat. En total més de 24 quilòmetres de carrils marins, amb longituds d’entre 0,3 i 2 Km, d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling.

La majoria dels itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat...), a més d'indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d'ús i seguretat.

El projecte Vies Braves es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava, Miquel Sunyer, i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic, impulsen aquesta iniciativa públicoprivada.

A la demarcació de Barcelona, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, promotora també de la iniciativa, i dels ajuntaments de Calella, Santa Susanna, Sitges, Cercs i Vilada, i el Consell Comarcal del Berguedà.