Georgina Oliva, nova directora de la DGAIA després de la dimissió de Ricard Calvo

El també exregidor a l'Ajuntament de Girona va plegar després d’un mandat polèmic en què el sindicat CGT va denunciar suposades adjudicacions irregulars a entitats i fundacions vinculades a ell mateix

El director general de la Dgaia, Ricard Calvo, al costat de la consellera Dolors Bassa
El director general de la Dgaia, Ricard Calvo, al costat de la consellera Dolors Bassa | Europa Press
Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:08h
Georgina Oliva és la nova directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Oliva, llicenciada en Sociologia per la UB, ha treballat al consorci de Serveis Socials de Barcelona, primer com a tècnica d’Infància i Dona i actualment, era coordinadora del Model Integral d’Atenció a la Infància i Adolescència a la ciutat de Barcelona. Oliva, que ha estat nomenada aquest dimarts, agafa el relleu de Ricard Calvo que va dimitir el 9 d’agost passat després d’un mandat polèmic en què el sindicat CGT va denunciar suposades adjudicacions irregulars a entitats i fundacions vinculades, anteriorment, amb Calvo.

Georgina Oliva (Barcelona, 1980) va ser diputada entre el 2006 i el 2008 al Congrés dels Diputats, on va ser ponent entre d’altres de la Llei d’adopcions internacionals i de la Llei orgànica d’igualtat entre homes i dones. També havia col·laborat amb l’Institut Català de les Dones com a consultora i ha estat ponent de jornades i conferències sobre infància i violència masclista a Las Palmas de Gran Canària i Bogotà (Colòmbia). Oliva ha realitzat cursos d’especialització en mètodes qualitatius aplicats a l’avaluació de les polítiques públiques i l’Ètica en els serveis socials.

Ricard Calvo va deixar el càrrec, així com també l’acta de regidor a Girona, perquè tal com va declarar, estava "sobrepassat". Precisament, el mes de juliol, la consellera Bassa, tot i defensar la seva professionalitat, va anunciar obrir un expedient informatiu sobre les fundacions que treballen per la DGAIA i tenien relació amb Ricard Calvo, com la Fundació FASI, on havia estat director operatiu i havia rebut 98 MEUR en adjudicacions aquest 2017.