Anuncien 24 hores de vaga de les ambulàncies de les comarques gironines al setembre

El portaveu del comitè de vaga ho atribueix a la "immobilitat" del SEM, el CatSalut i el Departament de Treball

Un piquet de la vaga d'ambulàncies a l'Hospital Josep Trueta de Girona aquest passat 25 d'agost.
Un piquet de la vaga d'ambulàncies a l'Hospital Josep Trueta de Girona aquest passat 25 d'agost. | ACN.
Redacció
26 d'agost del 2017
Actualitzat el 28 d'agost a les 14:38h
La vaga d'ambulàncies de les comarques de Girona i l'Alt Maresme s'endurirà a partir del setembre. Els sindicats presents al comitè de vaga (STSC, CCOO i Sindi.cat) han anunciat que radicalitzaran la mobilització laboral a partir del setembre. Aquest passat divendres han fet aturades parcials del servei en dos torns de quatre hores però ja han anunciat la voluntat de fer una vaga de 24 hores seguides a principis del mes que ve.

El portaveu del comitè, Juan Ramon Rodríguez, ha manifestat que la decisió es deu a la immobilitat no tant de l'empresa sinó del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), del CatSalut i el mateix Departament de Treball.

En la jornada de mediació d'ahir els sindicats asseguren que es van aixecar de la taula i que no hi ha acord en cap punt dels que demanen, segons apunta el portaveu del comitè. Aquest matí ha començat la jornada de vaga amb una primera aturada parcial entre les 6 i les 10.

Rodríguez ha assegurat que no s'estan complint els serveis mínims del 85%, ja que hi ha hospitals on s'estan fent serveis de consultes externes. La vaga parcial que s'està fent avui està previst que es faci també el divendres 1 de setembre. El comitè de vaga encara no se sap el dia exacte de l'aturada de 24 hores però preveuen que sigui la primera setmana de setembre.

Cal recordar que la vaga prevista el passat dia 18 d'agost va ser suspesa pels convocants tant per solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, com per a posar-se a disposició per al que calgués.