Guíxols des del Carrer denuncia l'ocupació il·legal de la platja de Sant Pol

La formació ganxona proposarà un expedient sancionador de falta greu a l'empresa concessionària del servei de gandules

Gandules i para-sols privats que “guarden lloc” durant hores posats per la ma del concessionari de les casetes i gandules de lloguer. La mateixa empresa que gestiona la Taverna del Mar.
Gandules i para-sols privats que “guarden lloc” durant hores posats per la ma del concessionari de les casetes i gandules de lloguer. La mateixa empresa que gestiona la Taverna del Mar. | GdC.
Redacció
25 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 15:38h
Quinze dies després de les primeres queixes per la mala col·locació de les gandules i para-sols privats a la platja de Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols –concretament a la zona de la Taverna del Mar–, l’empresa concessionària continua sense fer cas a les indicacions que, segons diu l'Ajuntament, ja els ha fet.

El regidor encarregat de les platges va manifestar dies enrere que  s’havia fet un requeriment a l’empresa i que es tornava a complir amb la normativa. Malgrat aquestes declaracions, la formació política Guíxols des del Carrer ha pogut comprovar com es continuen desplegant estris a menys de 6 m de la ribera de mar que estant desocupats i en desús durant més de dues hores.

En un comunicat fet públic aquest divendres, Guíxols des del Carrer-E no entén la passivitat del govern davant aquesta empresa concessionària "que cada estiu fa el seu agost particular incomplint les normes". Per aquest motiu el regidor de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, ha presentat a la Comissió de Territori municipal una proposta perquè el Ple insti a la Junta de Govern Local a iniciar, en el marc de les seves competències de fiscalització i compliment del Pla d’Usos de les Platges, un expedient sancionador de falta greu a l'empresa concessionària del servei. 
 

Guíxols des del Carrer demana al govern local que actuïi amb fermesa i celeritat davant aquesta il·legalitat manifesta. Foto: GdC.


Guíxols des del Carrer recorda que els para-sols, hamaques i gandules han d’estar situats en un espai de 40 metres quadrats, prèviament delimitat, i que s’han de col·locar com a mínim a 6 metres de distància des de l’aigua. L’empresa no col·loca els estris per llogar en les zones prèviament delimitades, sinó que a abans de les 9 del matí ja els ha distribuit en la seva totalitat al llarg de la primera linia de mar; a més a més, i per a dissimular, utilitza unes quantes gandules i uns quants para-sols que semblen d’ús privat tot i ser de lloguer.