Lloret de Mar prorroga les mesures de prevenció arran dels atemptats

La mesura, establerta el passat dia 18, es tornarà a estudiar el dilluns 28 d'agost | Al mercat setmanal també s’han instal·lat tanques de contenció i hi ha més presència policial | Els empresaris reforcen la seguretat, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Una de les tanques de contenció istal·lades a Lloret de Mar arran dels atemptats a Barcelona.
Una de les tanques de contenció istal·lades a Lloret de Mar arran dels atemptats a Barcelona. | Ajuntament.
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:15h
En la reunió mantinguda ahir al matí entre l’alcalde, representants del govern municipal i els cossos de seguretat es va acordar mantenir les mesures de prevenció adoptades després dels greus atemptats que van tenir lloc dijous passat a Barcelona, Cambrils i Sant Just Desvern.

Les mesures preventives que s’han implementat són:

— Que els pilons automàtics de l'illa de vianants no baixaran en l’horari de tarda (15-17h). Només es deixarà passar vehicles autoritzats per l'agent de la central de comandament que estiguin degudament identificats.
— Que el piló automàtic de Sa Caleta només es baixarà després de les 11h per requeriment de veïns de les cases de la zona, pel càtering de l'hotel Rosamar Màxim i pel centre de busseig autoritzat a portar les bombones, amb la instrucció de comunicar quan surten.
— Que el piló automàtic de la Plaça de la Torre no baixarà després de les 12h. excepte per a veïns identificats, vehicles de turistes i repartidors que han de parar a l’exterior del passeig.
— Que es col·locaran New Jerseys de formigó (tanques de contenció) bloquejant l'accés del C/Sant Pere des del C/carrer Verge de Loreto i des del C/Oliva. Per als vehicles que vulguin entrar a l'illa de vianants en l'horari autoritzat ho hauran de fer des del carrer Torrentó.
— Que es col·locaran New Jerseys en l'accés al passeig Manel Bernat, al passeig de terra de Jacint Verdaguer, a la Plaça de la Vila, a les voreres de l'av. Just Marlès i a la platja de Fenals per l'av. Amèrica.
— Que de les 22:00h. a les 6:00h. de la matinada següent es tallarà la circulació d'accés a l'av. Just Marlès des de la av. Vila de Blanes -es mantindrà la circulació sentit mar-muntanya- i la circulació d'accés al Pg. Camprodon i Arrieta des del Pg. de Sa Caleta -es mantindrà el sentit riera-caleta-. Es permetrà accés als vehicles de dues rodes.

Per altra banda, avui dia de mercat setmanal també s’han instal·lat New Jerseys de protecció i s’ha reforçant la presència policial.

El manteniment de les mesures es revisarà el proper dilluns dia 28 per si calgués prorrogar-les.

Els empresaris reforcen la seguretat, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Els empresaris de Lloret de Mar reforcen la seguretat i la vigilància dels seus establiments arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Això ha demanat, segons Nova Ràdio Lloret, la Mesa Empresarial del Turisme a hotelers, restauradors, empresaris de l’oci nocturn i diürn, als comerciants, al Club d’Economia i a més d’una trentena d’empreses de la destinació.

Enric Dotras, representant de la Mesa, assenyala que han demanat, dins de les possibilitats de cada establiment o empresa, que reforcin “torns, horaris, que es posin més càmeres i més vigilància”. Afegeix que aquesta petició afecta tots els sectors però especialment els que “reuneixen quantitats importants de gent, com parcs aquàtics, hotels i discoteques”.

A més de reforçar la seguretat als establiments privats de Lloret, la Mesa –que ha emès un comunicat de condemna dels atemptats- va ajudar a coordinar el retorn dels turistes que dijous passat eren de visita a Barcelona. Es calcula que n’hi havia més de 2.000 repartits en diferents indrets de la capital catalana. I és que els dijous és el dia de les excursions a Barcelona.

Dotras explica que es van haver de canviar els punts de recollida –molts d’ells van ser a la zona del port- i que els busos van fer diferents viatges d’anada i tornada entre Barcelona i Lloret. Posa l’exemple d’una família que estava separada i que va viure els atemptats de ben a prop. “Les tres dones eren de compres a les Rambles, mentre que el pare i el fill eren al camp del Barça, les dones van quedar a dins d’un local, segures, però van tardar hores en sortir“, exposa Dotras.

Dijous passat, els serveis de restauració dels hotels de Lloret van ampliar els seus horaris fins a altes hores de la matinada per atendre els clients que anaven arribant des de Barcelona.

Dotras afegeix que ara el sector vol continuar endavant amb la temporada i recorda que Lloret és un “destí segur”.