ERC-MES torna a demanar millores en els senyals a la ciutat de Girona

Després d'un any d'una reclamació semblant, que es basava en un informe del RACC de l'any 2013, tot continua igual, segons la coalició d'esquerres

La coalició ERC-MES reclama reforçar, entre d'altres, la senyalització a prop d'espais com les estacions de tren i d’autobús.
La coalició ERC-MES reclama reforçar, entre d'altres, la senyalització a prop d'espais com les estacions de tren i d’autobús. | NG.
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:28h
Fa tot just un any, la coalició ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va reclamar millores en la senyalització de la ciutat que facilitessin l'accés als punts d'interès per als visitants i també als seus equipaments esportius, socials, culturals i sanitaris. En el seu moment la regidora Maria Mercè Roca va comentar que “hi ha una manca de senyals en llocs estratègics i una tendència a començar a senyalitzar massa a prop de la destinació final, fet que augmenta la probabilitat de perdre’s”.

La reclamació es basava, entre d'altres, en l’informe que a finals de 2013 va elaborar el RACC "Senyalització d'orientació a Girona", en què es detectaven nombroses mancances en aquest terreny. ERC-MES ja destacava l’any passat que la majoria d'aspectes que assenyalava l'informe encara estaven pendents de corregir i l’agost del 2017 tornen a afirmar que "hem observat poques millores respecte les recomanacions que fa l’estudi del RACC".

Mancances en la senyalització

Alguns dels punts que remarcava l’informe eren la manca de continuïtat en la senyalització, la manca de senyalització d'aparcaments i en especial dels dissuasius, l'excés de destinacions en un mateix punt informatiu, la barreja d'indicadors d'equipaments públics -sanitaris, esportius, socials- i d'indicadors privats -hotels, restaurants, empreses en general- en el mateix espai; la manca d’uniformitat amb senyals antics i no homologats, la manca de visibilitat provocada per la vegetació, i els problemes d'interpretació que es generen en els senyals d'informació a les rotondes.

A més del que es detectava en l'informe del RACC, Maria Mercè Roca també va reivindicar en el seu moment que es millorés la senyalització dels equipaments socials, esportius, culturals i sanitaris, com per exemple, l’accés a la Residència de Gent Gran de Palau, o enguany, especialment, l’accés al camp de Montilivi des del centre de la ciutat on s’ubiquen les aficions visitants els dies de partit. En aquest punt, però també en altres de la ciutat, es reben queixes per part de visitants en el sentit que els és difícil arribar-hi, ja que no hi ha bones indicacions que en facilitin l’accés.

Segons la coalició d'esquerres, "per part del Govern municipal, se’ns va afirmar que en breu estaria resolta aquesta situació. Ha passat un any i no hem vist que s’hagi solucionat la manca de senyalització".

Potenciació i visibilitat de totes les zones de la ciutat

Maria Mercè Roca, afegeix que “reforçant la senyalització a prop d'espais com les estacions de tren i d’autobús es podria donar impuls a certs projectes culturals i noves zones a visitar com el projecte de La Volta al barri de Sant Narcís, i així ampliar l’itinerari turístic de Girona més enllà del Barri Vell”.

Roca també ha criticat que no se senyalitzin més específicament elements turístics com les Vies Verdes, el Parc de la Devesa, o les Hortes de Santa Eugènia. Cal remarcar que des de l’estació de RENFE també s’ha detectat una manca d’indicadors referents a elements cèntrics com són la catedral o el centre històric.

En aquest sentit ERC-MES demana que s'incorpori entre les mesures a emprendre des de l'àrea de mobilitat, la millora de la senyalització d'orientació, ja que no està prevista en el pla de mobilitat de la ciutat.