La policia desarticula la cèl·lula terrorista però no descarta noves detencions

Els Mossos d'Esquadra desmenteixen que Younes Abouyaaqoub estigués acompanyat en el moment que ha estat abatut | El president Carles Puigdemont ha fet una declaració institucional en quatre llengües per anunciar-ho al món

Puigdemont, Rull i Trapero.
Puigdemont, Rull i Trapero. | S. Santiago.
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 16:26h
Els Mossos no donen l’operació policial pels atemptats de Barcelona i Cambrils per tancada, però ja han neutralitzat el nucli de 12 persones que componen el “nucli” terrorista, segons ha informat aquesta tarda en una roda de premsa el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. Trapero també ha negat que l'autor de la massacre a la Rambla, Younes Abouyaaqoub, estigués acompanyat en el moment que va ser vist i posteriorment abatut a Subirats. El portaveu de la policia catalana ha negat que hi hagi cap altre fugit, ni cap operatiu a la zona i ho ha atribuit a què la ciutadania "està molt sensible" i això obliga a la policia a fer moltes actuacions pels seus avisos.

La policia ha abatut Younes Abouyaaqoub i l’ha identificat a través de les empremtes digitals. A més, han confirmat que “en el moment de l’actuació policial i de ser vist pels dos testimonis ningú l’acompanyava”, ha explicat Trapero. El major dels Mossos ha detallat que hi ha hagut dos testimonis que l’han reconegut, una d’elles amb “grans coneixements de fesonomia”.

Puigdemont demana que els Mossos participin a la xarxa d'informació internacional

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que “la policia catalana s’havia guanyat per mèrits propis, també per competències estatutàries” ser als espais on es gestiona “informació crítica” per prestar els seus serveis amb “eficàcia”, ha afirmat el president. “Això ja no ho discuteix ningú i aquella petició ja no la discuteix ningú”, ha assegurat Puigdemont, que creu que això incrementaria la seguretat del país.

El president Carles Puigdemont ha pronunciat en català, castellà, anglès i francés la següent declaració institucional: “Poc abans de les cinc de la tarda, els Mossos d’Esquadra han abatut Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta i autor material de l’atemptat a Barcelona, que el passat dijous va acabar amb la vida de 14 persones, en el marc dels controls i operatius que la policia catalana ha desplegat des del dijous a tot el territori. Aquesta tarda he informat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui he estat en contacte des del primer moment. Vull agrair la feina dels Mossos, feta amb una gran discreció i professionalitat, i en estreta col·laboració i coordinació amb la resta de forces de seguretat catalanes i de l’Estat”.