Les esquerres gironines signen un manifest de suport a l'1-O

Entre els impulsors, a més d'ERC i CUP, hi ha Podem i sectors del comuns

Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 29 d'agost a les 11:55h
Foto dels representants de les entitats d'esquerres gironines, que han presentat la crida pel dret a decidir en el referèndum de l'1-O.
Foto dels representants de les entitats d'esquerres gironines, que han presentat la crida pel dret a decidir en el referèndum de l'1-O. | @ercmesxgirona
Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa a Girona el manifest de les esquerres "Crida de les esquerres polítiques, sindicals i socials de les comarques gironines a la participació l’ 1-O". Els signants han fet una crida a la “participació massiva per desbloquejar la negativa del govern del PP a l’exercici legítim i democràtic de votar”.

Les entitats progressistes han declarat que “rebutgem qualsevol intent de dividir  les capes populars i mitjanes del país per raó d’origen, llengua o identitat”, i han esgrimit l’històric lema de l’esquerra catalana de “som un sol poble”. En el mateix sentit, han afirmat que “les divergències polítiques en una societat democràtica i plural com la nostra s’han de resoldre votant”.

Els impulsors afirmen que “per a nosaltres, drets nacionals i socials van de la mà”, i han afegit que “la reivindicació de més i millor autogovern per a Catalunya ha estat sempre una eina per a la transformació i la justícia social”. Paral·lelament a la crida a la participació, en el manifest defensen “mobilitzacions pacífiques i fermes” si l’Estat perseguís als organitzadors del Referèndum. També han expressat que “defensarem les institucions catalanes en cas que siguin atacades pel simple fet d’haver posat les urnes”.

Per últim, els impulsors han declarat que qualsevol persona o entitat que comparteixi els principis d’aquest manifest el pot signar enviant un correu a [email protected].

La relació d’entitats que han signat inicialment el manifest són:

Anticapitalistes
Canviem Salt
Comissions Obreres (CCOO)
Candidatures d’Unitat Popular (CUP)
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Llagostera i Salt
Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC)
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
L’aurora OM
Moviment d’Esquerres (MES)
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona
Procés Constituent (PC)
Podem
Súmate
Unió General de Treballadors (UGT)
Xarxa pels Drets Socials (XDS)