Peralada ja té la nova geganta Na Mercadera

Es va estrenar dissabte en el marc de la IV Trobada Gegantera Medieval que se celebra dins els actes de la Fira Na Mercadera

La presentació de la nova geganta Na Mercadera va fer les delícies de petits i grans.
La presentació de la nova geganta Na Mercadera va fer les delícies de petits i grans. | Ajuntament.
Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:07h
El municipi de Peralada (Alt Empordà) va presentar oficialment dissabte passat la geganta Na Mercadera, amb la qual es vol retre homenatge a l’heroïna de Peralada, tal com va escriure Ramon Muntaner, el cronista medieval. A l'acte, emmarcat en la IV Trobada Gegantera, hi van ser convidades les colles geganteres de Caldes de Malavella, Castelló d’Empúries, Figueres, Fal·lera Gironina, Les Borges Blanques, Vilafranca de Conflent (Conflent) i la colla de Peralada.

La presentació de la geganta era un dels primers actes de la fira medieval Na Mercadera, que, des de dissabte i fins ahir dimarts de matinada, reuneix una quinzena de parades que s'ambienten en l'època medieval per oferir una fira de productes artesans, demostracions d'oficis i animacions.

L’Ajuntament, igual com va fer amb el gegant Ramon Muntaner, cedirà la geganta a la Colla Gegantera de Peralada, entitat cultural que s’encarrega de fer ballar els gegants arreu de Catalunya.

Enguany, la tretzena edició de la fira Na Mercadera ha comptat, també, amb visites guiades, visites teatralitzades, titelles medievals i animació musical a càrrec de la companyia Sübitus.
 

La nova geganta fa parella amb el gegant Ramon Muntaner, el cronista medieval. Foto: Ajuntament.