El cremallera de Núria tindrà nous cotxes adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens cremallera a causa de l'increment de viatgers que registren

Redacció
12 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:09h

El Cremallera. Foto: Adrià Costa


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està registrant en els últims mesos un progressiu increment de la demanada als cremalleres de Vall de Núria i Montserrat. En concret, a la línia del Ripollès fins al mes de juliol d'aquest 2017 el Cremallera de Núria ha registrat 184.545 viatgers, el que representa un 9% més que l'any 2016. A Montserrat, l'increment d'usuaris ha estat encara més gran, d'un 21%, amb 70.800 viatgers més.

9 milions d'euros en un nou tren a Núria

A causa de l'increment de la demanda, FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens cremallera per "guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat per seguir oferint un servei de transport de viatgers de màxima qualitat". A Vall de Núria, ha adjudicat per un import de prop de 9 milions d'euros la fabricació d'una nova locomotora, dos cotxes remolc i dos cotxes intermedis per reforçar-ne el parc mòbil.

Els nous vagons, adaptats per a persones amb discapacitats

Els nous cotxes de Vall de Núria tindran un disseny amb criteris d'accessibilitat, i per tant disposaran d'una zona dedicada a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) i a més s'implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort dels usuaris.

La nova locomotora, segons informa FGC, serà de tipus bimodal, és a dir, que podrà circular tant per les vies convencionals com pel sistema cremallera. El seu funcionament habitual serà utilitzant la tracció elèctrica, però permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric.