Brutícia

Esquerra denuncia l'estat de brutícia dels carrers de Girona

En menys de la meitat dels barris es resolen informes satisfactoris de neteja | Alguns carrers presenten una qualitat “inacceptable” després del servei

per Xavier Borràs, 7 d'agost de 2017 a les 12:17 |
La cap de l'oposició, Maria Mercè Roca, amb dos regidors d'ERC-MES, Pere Albertí i Ricard Calvo. | Foto: Montserrat Escayola.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui la brutícia als carrers i espais públics de Girona. Segons la seva portaveu, Maria Mercè Roca, “hi ha molts carrers de la ciutat que es troben realment bruts”, i també ha posat l’èmfasi en l’estat d’alguns contenidors, “especialment desagradable pel que fa a les males olors en ple mes d’estiu”. La cap de l’oposició ha declarat que “una de les feines bàsiques de l’Ajuntament és mantenir la ciutat neta, tenir cura dels detalls carrer a carrer, i és evident que això no s’està complint”. Segons la regidora, “la sensació de brutícia està força generalitzada”.

La coalició s’ha referit, en aquest sentit, als informes de control de qualitat de la neteja viària a Girona, que es fan mensualment des de febrer i que estan penjats al web de l’Ajuntament. Després d’una anàlisi exhaustiva dels informes, Roca ha explicat que “en menys de la meitat dels barris es resolen informes satisfactoris de neteja”. La situació és especialment preocupant a Montilivi, Sant Narcís, l’Eixample, Pedreres, Font de la Pólvora i Santa Eugènia. En tots aquests barris “s’han anat resolent de forma sistemàtica informes desfavorables sobre l’estat de la neteja després d’haver-se realitzat el servei”.


Maria Mercè Roca ha destacat que, si l’anàlisi es fa carrer a carrer, “ens topem amb algunes sorpreses molt desagradables”. El post-servei està qualificat entre 0 i 20 punts si és “satisfactori”, entre 21 i 30 si és “no satisfactori”, entre 31 i 45 si és “deficient” i, per últim, es considera “inacceptable” si se sobrepassa els 46 punts. A tall d’exemple, Roca ha assenyalat que en l’últim informe publicat, el carrer de la Maçana (Santa Eugènia) està puntuat amb un 154, o el carrer Sant Miquel (Eixample sud) amb un 54.
 

Els informes de control de qualitat de la neteja viària a Girona aporten mals resultats ens molts carrers de la ciutat. Foto: ERC-MES.


La coalició també ha criticat que hi hagi “barris que no han estat analitzats en cap dels cinc informes sobre la qualitat de la neteja publicats fins ara”. Concretament, aquests són Torre Gironella, Germans Sàbat, Mas Catofa, Torre de Taialà, Sant Ponç, Pujada de la Torrassa, Montjuïc i Campdorà. Roca ha destacat que “tots ells són barris situats fora del centre de la ciutat”, però ha expressat que “tots els barris són i haurien de ser centre i tenen el mateix dret a ser tinguts en compte a l’hora d’avaluar el servei de neteja”.

Per últim, ERC-MES ha instat al govern a cercar “fórmules que facin més eficaç i eficient el servei de neteja”, així com apostar per “intensificar el seu control comptant amb l’opinió dels ciutadans, siguin del barri que siguin”.


Denúncies a les xarxes socials

L'editors, escriptor i fotògraf gironí Quim Cubert es lamentava, també, unes hores abans de la denúncia d'ERC_MEs, de l'estat de les escombraries.
 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació