Baixada brusca de temperatures a la vista

Els termòmetres es desplomaran a partir de dimecres en una jornada on les tempestes poden ser protagonistes

Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:00h

Canvi de temps a la vista. Foto: Josep M. Costa


L'onada de calor té les hores comptades. I el canvi de temps que s'acosta serà brusc i notable. A partir de dimecres, les temperatures cauran de manera molt evident i tot apunta que l'ambient serà més propi de primavera que de ple estiu. De moment, dos dies més de calor malgrat que amb temperatures molt més suportables que les de dijous, divendres i dissabte.

Aquest diumenge el canvi de temps ja s'ha començat a notar. En punts del Pirineu, de les Terres de l'Ebre i de l'Empordà les màximes han caigut entre 6 i 10 graus. A l'interior i al Prelitoral la reculada ha estat entre 3 i 6 graus mentre que a la costa, on el temps sempre és més estable, han baixat de 0 a 3 graus.

La situació es mantindrà sense massa canvis demà i dimarts –on repuntaran lleugerament- a l'espera que la situació giri com un mitjó a partir de dimecres. Les tempestes poden ser notables i fer caure els termòmetres també el dijous. Poden descarregar amb intensitat acompanyades de calamarsa i aparat elèctric. No es descarta, fins i tot, veure nevar en cotes altes del Pirineu.
 

Dilluns i dimarts seran bons dies per anar la platja. Foto: Albert Segura