Una fuita química a Portbou féu activar una alerta preventiva d'emergència

D'un dels vagons d'un tren de mercaderies en sortia dicloropropè, un producte inflamable

Dos efectius dels Bombers treballant per aturar la fuita de producte tòxic d'un tren de mercaderies perilloses.
Dos efectius dels Bombers treballant per aturar la fuita de producte tòxic d'un tren de mercaderies perilloses. | ACN.
Redacció
05 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:10h
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat de matinada la fase d’ALERTA del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) un cop normalitzada la situació a l’estació de trens de Portbou.
 
Ahir a la tarda, als volts de les 18 hores, es va rebre l’avís que hi ha havia una petita fuita de dicloropropè (producte líquid inflamable) en un dels vagons d’un tren que es trobava aturat a l’estació de mercaderies de Portbou. Protecció Civil va activar en Alerta el PLASEQCAT.
 
Un cop van arribar al lloc els Bombers de la Generalitat, amb 7 dotacions terrestres –de les quals dos furgons de risc químic–, van confirmar que la fuita en una junta d’una vàlvula era de petites dimensions i que no hi havia persones ferides ni risc per a la població.
 
Després d’aturar part de la fuita amb sepiolita i segellar amb escuma la vàlvula, va quedar part de producte dins el vagó, que es va haver de transvasar a un nou dipòsit. El vagó es va moure a un lloc més segur de l’estació per realitzar aquesta maniobra.
 
Les tasques de transvasament es van dur a terme per part d’una empresa contractada per ADIF, i sota la supervisió dels bombers, i han finalitzat de matinada. Posteriorment, el tren ha pogut reprendre la seva marxa.