La CUP denuncia que els socorristes de la piscina municipal no atenen en català

La formació critica que s’hagi tornat a renovar el contracte a l’empresa Emergències Setmil, S.L. sense exigir cap millora en aquest sentit i lamenta la despreocupació del govern gironí

Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:40h
Un aspecte de la psicina municipal de la Devesa, a Girona, on els socorristes no atenen la gent en català.
Un aspecte de la psicina municipal de la Devesa, a Girona, on els socorristes no atenen la gent en català. | Ajuntament.
Després de la polèmica de l’estiu passat, la CUP-Crida per Girona ha tornat a rebre queixes de diversos usuaris de la piscina de la Devesa que no han pogut ser atesos en català per part dels socorristes. L’estiu passat, la formació ja va denunciar aquest fet i el govern es va comprometre a solucionar-ho. Un any després, el juny passat es va tornar a prorrogar el contracte sense incloure cap modificació que exigeixi el domini del català per part dels socorristes.

La portaveu de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha volgut recordar que el cas suposa un incompliment del Reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Girona, que deixa clar que també és de compliment per a “les empreses que gestionin indirectament serveis locals, bé sigui per concessió administrativa o per qualsevol altra fórmula”.

La formació cupaire, que ja ha demanat explicacions al Govern municipal, anuncia que ha denunciat els fets a la Plataforma per la Llengua. Al mateix temps, des de la CUP-Crida per Girona neguen que la situació tingui relació amb la manca de persones formades per exercir de socorristes i amb domini del català, sinó amb les dinàmiques pròpies de l’empresa subcontractada i amb les condicions laborals precàries que s’ofereixen a aquest professionals.

Per aquests motius, demanen que es replantegi l’actual model de gestió dels socorristes de les piscines municipals i s’opti per fórmules com la municipalització que garanteixin unes millors condicions laborals i evitin problemàtiques com la de la llengua.