Torna la SeaLight-Camí de Llum, que uneix Cadaqués i Cotlliure en BTT

La segona edició d'aquesta experiència es viurà del 13 al 15 d'octubre, amb recorreguts de l'Alt Empordà al Rosselló de 80, 40 i 30 km

Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:45h
Els corredors durant la Sealight-Camí de Llum en la primera edició de la cursa, l'any 2016.
Els corredors durant la Sealight-Camí de Llum en la primera edició de la cursa, l'any 2016. | @SealightMTB.

Vídeo de promoció de l'edició 2016 de la Sealight-Camí de Llum.

La Sealight-Camí de Llum torna amb novetats el cap de setmana del 13 al 15 d'octubre. Serà la segona edició d'una prova de bicicleta tot terreny (BTT) que en dues etapes uneix Cadaqués (Alt Empordà) i Cotlliure (Rosselló). La principal novetat és la possibilitat de fer dos recorreguts més curts, 30 km de Banyuls a Cotlliure i 40 km de Portbou a Cadaqués. Una altra de les novetats serà que a l'arribada de la primera etapa a Cotlliure, els participants i acompanyants podran gaudir d'una fira artesanal amb productes típics de la zona.

Essència

La prova té una personalitat molt marcada gràcies al seu recorregut inèdit, amb un viatge d'anada de 80 km de Cadaqués a Cotlliure, i la tornada de 70 km per pistes que discorren vora mar, amb un paisatge marcat per les vinyes i l'erosió de la tramuntana. Es tracta d'una proposta per tancar la temporada ciclista amb una descoberta entre amics, un regal per als sentits i per a gaudir amb la família a Cadaqués i a Cotlliure, pobles que comparteixen l'atmosfera bohèmia, el paisatge marí, una mateixa llengua i un fort accent cultural i pictòric.

Recorregut assequible

Es tracta d'un itinerari d'anada amb un total d'1.800 metres de desnivell acumulats, per pistes que discorren per alguns termes municipals com Port de la Selva, Llançà, Colera, Portbou o Banyuls, entre altres. La cita serà a Cadaqués el divendres 13 d'octubre, per començar la Sealight-Camí de Llum l'endemà i arribar al centre històric de Cotlliure. La segona etapa, de tornada, es farà el diumenge 15 d'octubre.

En la tornada el recorregut varia sensiblement del camí d'anada, amb una etapa de poc més de 70 quilòmetres i un desnivell similar al de la jornada anterior. Les etapes tenen una distància suficientment exigent com per generar una bona experiència ciclista, però alhora és prou respectuosa amb el desgast físic dels participants perquè una vegada acabada l'etapa puguin gaudir de l'estada en ambients peculiars, rics en cultura i en propostes lúdiques.
 
Alta participació estrangera

La Sealight-Camí de Llum és un tribut a l'estil de vida ciclista que no només atreu la comunitat ciclista internacional, sinó també els seus acompanyants i familiars. Aquest concepte s'entén per l'experimentació de paisatges únics, el gaudi d'ambients pictòrics, el pas pel paisatge de les vinyes, la Mediterrània...

Es tracta d'un recorregut amb trams d'alt interès ecològic i d'un patrimoni natural únic i de gran bellesa, que no perd mai de vista l'abrupte terreny que baixa fins a submergir-se en les aigües de la Mediterrània.

Les inscripcions ja s'han obert a Ticketoci.