Cuina

Urbanisme de Girona aprova el projecte refós d'ElBulliFoundation

Refon, completa i adequa el projecte aprovat el 2012 a les noves necessitats sense excedir l’ampliació de sostre permesa | Preveu restaurar la topografia original dels espais exteriors i la flora autòctona, tot recuperant els hàbitats característics del Parc Natural del Cap de Creus

per Redacció , 26 de juliol de 2017 a les 14:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'impacte del projecte d'ElBulliFoundation ha estat àmpliament debatut. Foto: EBF.


La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui el projecte refós de ElBulliFoundation, que aborda la remodelació del restaurant El Bulli a Cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà).

 
El projecte refós persegueix fer compatible l’activitat cultural, creativa i d’investigació vinculada a l’alta gastronomia que impulsa Ferran Adrià, relacionada directament amb el mar i la costa, amb les exigències de conservació i restauració paisatgística d’un indret sensible, situat al Parc Natural del Cap de Creus.

 
El document aprovat avui refon i completa el projecte aprovat per la Comissió territorial d'urbanisme de Girona el desembre de 2012 adequant-se a les noves necessitats detectades de ElBulliFoundation, que inclouen petites edificacions i noves instal·lacions de serveis. El projecte refós incorpora també les consideracions que l’òrgan ambiental va fer el passat mes de març.

 
Instal·lacions soterrades i restauració paisatgística
 
Així, l’àmbit d’actuació del projecte s’amplia a la totalitat de la superfície de la finca per fer-la totalment visitable. També es preveu la construcció íntegrament soterrada de diverses sales de màquines i galeries d’instal·lacions. Pel que fa a l’edifici principal, el projecte recull la restauració que s’ha fet de totes les seves cobertes i inclou nous espais que no modifiquen el volum original de l’edifici ni incrementen la superfície construïda. Així, el sostre màxim de ElBulliFoundation no supera els paràmetres fixats pel planejament vigent, com són un 20% d’ampliació de sostre permesa o una alçada màxima de 6,5 metres.
 
D’altra banda, el projecte refós preveu un aparcament exterior per facilitar l’accessibilitat, complementaria  l’activitat principal que es desenvoluparà a la finca. A tocar de l’aparcament, es preveu una petita construcció, lleugera i semisoterrada, destinada a gestionar l’arribada dels visitants.
 
Finalment, el projecte refós preveu la restauració a la topografia i paisatge originals de Cala Montjoi, d’acord amb les directrius de l’òrgan ambiental i a les indicacions dels gestors del Parc Natural del Cap de Creus.

 

També hauries de llegir
Fa 320 setmanes

64.000 firmes contra Ferran Adrià

Participació