Salvador Dalí

Agafen mostres d'ADN a la mare de la suposada filla de Dalí

Una secretària judicial i una forense han estret material genètic a la mare de Pilar Abel que està en un geriàtric de Figueres

per Redacció , 25 de juliol de 2017 a les 19:33 |
Enrique Blánquez i Pilar Abel, en una imatge d'arxiu | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una secretària judicial i una forense han agafat mostres d'ADN a la mare de Pilar Abel, la dona que assegura ser filla de Salvador Dalí, aquest dimarts al matí a Figueres. L'anciana està ingressada al geriàtric Els Arcs d'aquesta ciutat. El que es farà serà sotmetre aquest material a les proves d'ADN i comparar-ho amb les mostres extretes a la filla.

Aquesta actuació forma part de les gestions ordenades des del jutjat de Madrid que va admetre a tràmit el cas, arran de la denúncia de paternitat presentada per Abel. La previsió és que els resultats de les proves d'ADN, juntament amb les mostres recollides durant l'exhumació del cos de l'artista dijous passat, estiguin a punt el 18 de setembre, la data fixada per al judici que ha de resoldre la demanda de paternitat que es farà a Madrid.


L'extraccció de material genètic de la mare de Pilar Abel ja es preveia. La setmana passada, l'advocat que representa la suposada filla de Dalí, Enrique Blánquez, ja va avançar que passaria, tot dient que era un procediment habitual i que es feia per protocol per evitar "fraus". La mateixa Pilar Abel ha confirmat aquest dimecres a l'ACN que han extret les mostres a la seva mare, que té 87 anys, a Figueres. "Estava molt contenta de fer-ho, ja era hora", ha dit. 

Les mostres s'analitzaran a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses per comprovar si la figuerenca Pilar Abel és filla biològica de Dalí, que va morir l'any 1989. 

 

Participació