Salellas blasma que a Girona, amb 18 regidors independentistes, sols 17 voten coherentment

El regidor de la CUP denuncia l'actitud reiterada del regidor de CiU Cristóbal Sánchez, que sempre s'ha absentat en les votacions clau del Procés a l'Ajuntament | Proposa a l'alcaldessa que si el regidor no plega el faci plegar, en coherència amb el que ha fet el president Puigdemont al si de l'Executiu

Cristóbal Sánchez és el regidor de CiU que s'ha absentat en les votacions clau del procés a l'Ajuntament de Girona.
Cristóbal Sánchez és el regidor de CiU que s'ha absentat en les votacions clau del procés a l'Ajuntament de Girona. | Carles Palacio.
Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:54h
El regidor de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas, es pregunta al seu blog [es]crits per Girona  que si els gironins i les gironines van votar i decidir que hi hagués 18 regidors compromesos amb la independència (10 CiU, 4 ERC-MÉS, 4 CUP-Crida per Girona) només eren 17 els qui complien amb aquest compromís, perquè hi ha un regidor de CiU, Cristóbal Sanchez, que sempre que s'ha votat donar suport explícit i amb totes les conseqüències al “Procés” s’ha absentat de la votació.

"De fet —escriu Salellas—, els únics tres dies que no ha participat del ple totalment o parcial han sigut el 16 de novembre de 2015 (Suport a la Declaració del 9N del Parlament), el 14 de novembre de 2016 (Suport a engegar un Procés Constituent català) i 10 de juliol de 2017 (Desestimar moció del PP contra el referèndum). En cap dels tres casos el regidor ha donat cap explicació. Exigència mínima de qualsevol representant públic", blasma el regidor cupaire.

Salellas advoca per fer a l'Ajuntament el mateix que ha fet el president Carles Puigdemont amb els canvis efectuats al si del Govern de la Generalitat, tant per garantir el referèndum com per assegurar-ne l'endemà si guanya el Sí: "Tothom té dret a preferir el sofà de casa. I tant. Però llavors —adverteix el regidor— el que li pertoca fer per coherència és cedir pas a un regidor que, com els 17 restants, tingui un compromís inequívoc amb allò que ha determinat el poble català i el seu Parlament. I si això no passa, Marta Madrenas hauria de plantejar un relleu. Amb tota la normalitat del món i correcció. Amb la mateixa amb què tots plegats ens hem compromès a portar el nostre país a la llera de la llibertat".

Cristóbal Sánchez, que ha estat director de l'escola de Vila-roja durant 30 anys, s'havia presentat a les anteriors eleccions com a número 13  la llista d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA).