L'exhumació del cadàver de Salvador Dalí es farà aquest dijous a les vuit del vespre

La Fundació Museu Dalí va sol·lictar al jutjat que modifiques l'hora de les diligències per no perjudicar-ne l'activitat diària

La tomba de Salvador Dalí
La tomba de Salvador Dalí | ACN
Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:47h
El cos del pintor Salvador Dalí serà exhumat aquest dijous a les vuit del vespre per poder-ne extreure les mosters d'ADN sol·licitades per un jutjat de Madrid a instàncies de Pilar Abel, que afirma ser la seva filla. Els tràmits per l'exhumació havien de començar al matí, però la Fundació Museu Dalí va sol·licitar al jutjat que modifiques l'hora de les diligències per no perjudicar la seva activitat diària, una petició que ha estat acceptada. L'exhumació, doncs, començarà a les vuit del vespre, quan hagin marxat els últims visitants del museu, i es preveu que hagin de treballar tota la nit en unes tasques complexes.

Pilar Abel, la presumpta filla de Dalí, ja es va sotmetre a unes proves d'ADN a l'Institut de Toxicologia de Madrid la setmana passada. Segons va explicar, l'únic que vol és "esclarir la veritat". La seva lluit personal també obligarà a fer les mateixes proves a la seva mare, que té 87 anys i es troba en una residència de Figueres.

Les proves genètiques hauran d'aclarir si el que diu Abel és veritat o no. Aquesta figuerenca nascuda l'1 de febrer de 1956 assegura que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d'assistenta per a uns amics de la família Dalí. Tot es va mantenir en secret fins que la seva àvia paterna (la mare de l'home que li va donar els cognoms) li va confessar que era filla de l'artista. Una informació que li va confirmar la seva mare. "Jo lluito per la meva mare, ella em dona forces", assegura.