Banyoles acollí l'acte de la CUP pels 25 anys de l'Operació Garzón

“Tortura, mai més, contra ningú” fou el lema de l'esdeveniment celebrat el passat divendres 14 de juliol

La Muralla de Banyoles s'omplí per recordar l'Operació Garzón.
La Muralla de Banyoles s'omplí per recordar l'Operació Garzón. | @CUPGirona.
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat el 19 de juliol a les 11:39h
Aquests dies es compleixen 25 anys de l'anomenada Operació Garzón, que va ser una operació policial, política, judicial i mediàtica que se saldà amb la detenció de 45 persones vinculades al moviment independentista català i que va ser dirigida principalment pel jutge Baltasar Garzón.

Aquella operació, anys més tard, el 2004, arribà fins al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que condemnà l'Estat Espanyol per haver-se negat a investigar les denúncies de tortures.

Amb motiu d'aquesta efemèride, la CUP, juntament amb l'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, Alerta Solidària, va organitzar un acte el passat divendres, 14 de juliol, a la Muralla de Banyoles.

L'acte per recordar els 25 anys de l'Operació Garzón, tenia per lema: “Tortura, mai més, contra ningú”. Hi parlaren: Sandra Pazos, regidora de la CUP de Banyoles; Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP; Benet Salellas, advocat i diputat de la CUP-CC; Xavi Pellicer, portaveu d'Alerta Solidària; Ramon Piqué, represaliat de l'Operació Garzón; Carles Castellanos, represaliat de la dècada dels vuitanta;i, Cèlia Appel, membre d'Arran

L'acte comptà amb la presentació de Sònia Bagudanch i es clogué amb l'actuació del cantautor Joanjo Bosk.