​Els Bombers fan sis nous rescats al medi natural en un sol dia

Un escalador francès, traslladat en estat crític a l'hospital de la Vall d'Hebron, després d'un accident al Priorat, entre la dotzena de rescats del cap de setmana

Un dels sis rescats d'aquest diumenge
Un dels sis rescats d'aquest diumenge | Bombers
Redacció
16 de juliol del 2017
Actualitzat el 17 de juliol a les 0:03h
Els Bombers de la Generalitat han tancat el cap de setmana amb una dotzena de rescats al medi natural. A les sis intervencions d’aquest dissabte, localitzades a les demarcacions de Lleida i Girona, amb un parapentista francès ferit greu per un accident a Amer (Selva), s’hi han sumat unes altres sis aquest diumenge. Ha destacat el trasllat, amb helicòpter medicalitzat, a l’Hospital de la Vall d’Hebron d’un escalador en estat crític. L’home de 40 anys ha patit un accident a la zona d’escalada coneguda com a Totxo de Frankestein a Cornudella de Montsant (Priorat).

Ha estat el primer servei dels Bombers, a les 11.06 d’aquest diumenge. A les 13.18 ha arribat el següent, un parapentista, de 37 anys i veí de Terrassa, a Castellar del Riu (Berguedà) ha caigut a la zona dels Rasos de Peguera. Un helicòpter se l’ha dut a l’hospital de Manresa amb pronòstic de caràcter greu. Minuts més tard, han rescatat una persona a la zona d’escalada del Castellot, a Beuda (Garrotxa). Tenia una fractura oberta de tíbia i per això se l’ha portat a l’hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

A les 14.45 hores, han rebut l’avís de la caiguda d’un banyista a la zona coneguda com toll de l’Olla, a Farena (Alt Camp). Una àrea que té un difícil accés i s’ha atès a la víctima, una dona de 39 anys, amb possible fractura de turmell. L’han traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

Els dos últims rescats,s'han produït en un marge de 20 minuts. El primer, a les 16.12 hores, han ajudat a tres escaladors que havien tingut problemes amb les cordes a l’hora de fer el descens, a la ruta Anglada-Sardà a la Roca de l’Ordiguer, a Montellà i Martinet (Cerdanya). Un cop recollits, han pogut marxat pel seu propi preu sans i estalvis. Per últim, a les 16.32 hores a Saldes (Berguedà), una excursionista de 65 anys s’ha fracturat un braç al caure. Cal recordar, que a més, un participant a la Caminada de Gósol, també al Berguedà, ha mort a causa d'una aturada cardiorespiratòria.