L'exregidor del PDECat a l'Escala diu que és víctima de la situació política

Martí Guillem, que ahir va dimitir després de l'exhibició militar de divendres, reconeix que ha pres la decisió per no perjudicar el procés i denuncia haver patit un "linxament personal"

Martí Guillem, exregidor de CiU a l'Escala
Martí Guillem, exregidor de CiU a l'Escala | ACN
Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:57h
L'exregidor del PDECat de l'Escala Martí Guillem assegura que ha estat "víctima dels seus errors" i de "la situació política actual". Guillem ha valorat aquest dilluns la seva dimissió arran de l'exhibició militar que divendres es va fer davant del seu càmping de l'Escala (Alt Empordà). "He estat víctima d'un linxament personal", ha afirmat, tot insistint que "cal una reflexió sobre si això ens portarà on volem".

En aquest sentit, Guillem ha remarcat que no ha estat la única "víctima" i que si ara repetís d'activitat potser ho faria diferent. En referència al referèndum, ha dit que ha pres la decisió per no perjudicar el procés però ha afirmat que "no hem de tenir pressa per convocar consultes que tenen certes dificultats". Guillem també ha assegurat que ell sempre ha cregut que no hi havia fractura social però ha matisat que, després dels fets, veu una "esquerda" a la societat catalana.

Guillem va dimitir ahir després que un càmping que ell dirigeix organitzés maniobres militars amb l'objectiu d'"apropar la tasca de l'exèrcit a la societat". Segons va anunciar en un post al Facebook el líder local del PDECat, Robert Bosch, va acceptar la dimissio del regidor "a contracor" però "pel bé comú del país, del projecte i del partit". "Hem d'eliminar qualsevol sensació de falta de compromís amb Catalunya i amb el President", va indicar.
 

Maniobres de l'exèrcit espanyol a l'Escala Foto: ACN



Una activitat polèmica

Divendres passat, l'exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil van fer una exhibició militar davant les costes de l'Escala. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l'aigua i van fer ràpel a l'illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes. Després, van arribar nedant a la costa i han accedir a les instal·lacions del càmping Illa Mateua, l'establiment que els ha convidat a fer l'activitat com un "element més d'animació" dels que realitzen al complex.

El càmping va explicar que la intenció no era cap altra que "apropar les tasques que realitzen aquests cossos de seguretat a la societat". Asseguraven però, que "en cap moment" hi va haver material bèl·lic ni cap tipus d'arma dins del recinte, i concretaven que el càmping va oferir les seves instal·lacions per poder realitzar una exposició i una conferència posterior a l'exhibició.

En un comunicat, la direcció del càmping, encapçalada per Guillem, va destacar que la valoració per part del públic va ser "positiva" i que s'havia informat prèviament als clients, a qui que van oferir la possibilitat d'assistir a l'exhibició. Des de la direcció van recordar que també col·laboren amb el cos de Mossos d'Esquadra i es mostraven "orgullosos" de participar en diversos projectes solidaris i mediambientals.
 

Maniobres de l'exèrcit espanyol a l'Escala Foto: ACN