Agressions a educadors i un possible incendi: sis noies adolescents revolten un centre d'acollida de Girona

La Generalitat fa una "actuació contundent" per solucionar els conflictes | S'han separat els mòduls de noies en dos grups i s'ha augmentat l'equip amb set educadors més

per Redacció , 10 de juliol de 2017 a les 12:23 |
Centre d'acollida de menors La Misericòrdia a Girona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha portat a terme una "actuació contundent" per solucionar els problemes al centre d'acollida de menors La Misericòrdia de Girona (on hi ha 30 places per a infants i noies). Treballadors del centre denuncien que hi ha un grup d'adolescents conflictiu, que s'enfronten amb els educadors.

Des de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), han separat els mòduls de noies en dos grups (de vuit joves cadascun) i han augmentat l'equip amb set educadors més. A més, dues de les noies que tenien trastorns de conducta s'han derivat al nou centre destinat a aquells adolescents més conflictius. "La Misericòrdia, amb aquestes actuacions, podrà desenvolupar la seva acció educativa", diu la Generalitat.


De fet, s'investiga si una de les joves va provocar un incendi a les instal·lacions a finals de juny. El foc va començar cap a les deu de la nit a la zona de la bugaderia, situada a la tercera planta. Allà, va cremar un cubell de roba. Els Bombers van poder controlar les flames en poca estona, però l'incendi va obligar a desallotjar el centre i va provocar que una educadora hagués de ser atesa per inhalació de fum.

Segons ha avançat El Periódico, des de la CGT denuncien que hi ha adolescents que s'escapen del centre. A més, diuen que atemoreixen els treballadors i –com recull el rotatiu- van arribar a agredir el guàrdia de seguretat. El sindicat també assegura que part de la plantilla està de baixa per la situació d'estrés que suporten.


Per acabar amb els problemes a La Misericòrdia, Afers Socials assegura que s'ha fet "una actuació contundent per millorar el centre". Aquest dimarts mateix es va posar en funcionament un nou mòdul a la part pública del centre, la que depèn directament de la DGAIA (perquè l'altra la gestiona una fundació).

Grups separats i més educadors


La Generalitat precisa, a més, que s'han separat els mòduls de noies en dos grups (amb vuit adolescents a cadascun). A més, s'ha augmentat l'equip amb set educadors.

Apart, dues de les noies a qui s'havien diagnosticat "trastorns de conducta" s'han derivat al nou centre destinat a aquells menors més conflictius. Aquest centre residencial d'educació intensiva (CREI), que s'ha posat en marxa recentment, disposa de vint places i acull joves d'entre 12 i 18 anys.

La seva obertura, precisa Afers Socials, ha permès que aquestes adolescents més conflictives hi "tinguessin plaça i estiguessin en un centre adequat". "La Misericòrdia, amb aquestes actuacions, podrà desenvolupar la seva acció educativa", conclou la Generalitat.

 

Participació