El Girona no falla i fa història en pujar per primera vegada a Primera Divisió

Els gironins han empatat a zero amb el Saragossa en un partit sense història i han aconseguit l'ascens directe en el segon "match ball"

L'onze del Girona FC que ha aconseguit l'ascens
L'onze del Girona FC que ha aconseguit l'ascens | @gironafc
Redacció
04 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:22h
A la quarta va la vençuda. El Girona FC és per fi equip de Primera Divisió. Ha costat Déu i ajuda per aconseguir per primera vegada l'ascens a la màxima competició. Ho ha fet en el segon match ball en un partit sense història contra el Saragossa (0-0).

Els dos equips en tenien prou amb un punt –el Girona per pujar i els aragonesos per no baixar- i no han fet cap esforç per marcar. De fet, el mateix entrenador dels gironins ja havia admès que era el resultat més probable i ha hagut moments amb menys tensió competitiva que un amistós.

L'ascens del Girona és un premi a la constància. Arriba després dels frustrats intents del 2013, 2015 i 2016, especialment recordat el primer i l'últim any, Almeria i Osasuna respectivament van evitar la pujada a la màxima categoria.

Un fix als play offs 

El sistema d'ascens de play off es va introduir la temporada 2010-2011, el Girona en aquests set cursos hi ha participat tres vegades. Però en cap ha aconseguit l'anhelat ascens.

A a la campanya 2012-2013 va acabar quart a la lliga i després de superar l'Alcorcon (4-2 en el còmput global) va afrontar l'objectiu de pujar contra l'Almeria, però va perdre els dos partits (4-0 en total). Dues temporades més tard, va arribar la segona oportunitat, però precedida que els gironins veiessin esfumar-se les opcions d'ascens directe en empatar contra el Lugo i acabar tercers en l'última jornada, empatant a 82 amb l'Sporting de Gijon. 

El Girona va caure contra el Saragossa a Montilivi per 1-4 en les semifinals, després de desaprofitar una renda de l'anada de 0-3. El curs passat, 2015-2016, els de Machín van superar el Còrdova (4-3 en el global de l'eliminatòria), però en la final, Osasuna va ser molt superior (3-1) i ha estat el conjunt que enguany ha militat a Primera Divisió.