La Diputació de Girona elabora una guia d'actuació en cas d'ocupacions irregulars d'immobles

S'informa als ajuntaments de les possibles accions en àrees com el padró, els serveis socials, urbanismes o Policia Local, entre d'altres

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:50h
La Diputació de Girona ha posat a disposició d’ajuntaments i consells comarcals un document que recull les actuacions que es poden dur a terme, des d’una perspectiva local, davant l’ocupació irregular d’immobles. L'objectiu, ha explicat el diputat Fermí Santamaria, és "aportar solucions" a un tema "difícil d’abastar" per als ajuntaments. Es tracta d'un document informatiu que aborda el que es pot fer des de les àrees de Padró, Serveis Socials, Urbanisme i Serveis Tècnics, Policia Local i serveis d’Habitatge. També s'expliquen procediments de mediació per a la regularització, desallotjament o reallotjament.

L'entitat supramunicipal ofereix, als ens locals de la demarcació de Girona, la possibilitat de sol·licitar el document per mitjà del seu web. A més conté el marc normatiu aplicable a aquesta situació i ofereix documentació estandarditzada. D’aquesta manera, els consistoris podran disposar de la informació necessària per poder treballar i desenvolupar accions segons les necessitats, capacitats i voluntats d’actuació que tinguin.

El redactat, de caràcter orientatiu, s’ha conformat a partir de les aportacions fetes pel Grup de Treball d’Ocupacions Irregulars, constituït el 24 de gener d’enguany i format per tècnics d’ajuntaments gironins, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat, del Col·legi d’Advocats de Girona, per diversos mediadors del Servei d’Intermediació de la Selva i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, que hi participa des del Departament de Dret Públic.

Aquest grup de treball s’ha reunit durant el primer trimestre de l’any per tancar la primera versió del document, la qual s’anirà actualitzant amb les incorporacions de nova legislació i experiències dels ajuntaments que hi col·laboren. A més a més, aquest darrer mes s’hi ha incorporat la Diputació de Barcelona.

La Diputació de Girona també ofereix assessorament en matèria d’ocupació irregular d’immobles, i la possibilitat de participar en un debat en què diferents ajuntaments i consells comarcals poden compartir-hi experiències, actuacions i projectes.