​Catalunya torna a liderar la contractació d'estiu gràcies al turisme de la costa

La temporada generarà 1,3 milions de nous contractes a tot l'Estat, la majoria vinculats a les zones turístiques

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:36h

Socorristes de la Creu Roja a una de les platges gironines. Foto: Tania Tapia / ACN


La campanya d'estiu generarà un 12% més de llocs de treball aquest any, la qual cosa suposa la creació d'1,3 milions de nous contractes a tot l'Estat, segons les dades facilitades per Adecco, empresa dedicada la gestió de recursos humans.

El rànquing el lidera, un cop més, Catalunya, amb 256.000 contractes, segons la consultora. Segueix la Comunitat de Madrid, amb 190.000 nous llocs de treball i Andalusia i Múrcia, amb uns 150.000 a cada una de les dues comunitats. La classificació la tanquen Astúries, amb 15.000 contractes; les Illes Balears, amb 12.400; la Rioja, amb 10.900; i per últim, Extremadura, amb 5.700 ofertes de feina.

L'augment de contractes estarà lligat a les àrees típiques de contractació estiuenca, com l'hostaleria i el turisme, especialment a les regions de costa i les que concentren una major afluència de visitants.  Altres sectors que també generaran una major demanda seran l'aeroportuari, el de transport i el de la logística, lligat també a l'activitat turística.

Adecco també ha detectat que aquells sectors destinats al consumidor final, com el de l'alimentació o la beguda, han començat a realitzar contractacions el mes de maig per preparar-se per a la campanya d'estiu. D'aquesta manera, el sector comercial serà un dels que generarà un gran volum de llocs de treball. Les previsions en aquest àmbit són optimistes i s'espera una millora interanual de la contractació del 30%.

Pel que fa al sector industrial, també registrarà un repunt per cobrir els llocs de vacances.

Els perfils més buscats

Els perfils més demanats durant l'estiu són els cuiners, ajudants de cuina, cambrers, agents de viatges, cambrers de pisos, monitors de lleure, animadors i socorristes. En el sector industrial se sol·licitaran operaris de producció i industrials, enginyers i tècnics de manteniment. Els comerços contractaran dependents, promotors, reposadors caixers venedors i personal d'atenció al client, entre d'altres.