Detenen un veí de l'Empordà per estafar 1,3 milions a companyies d'assegurança

El detingut hauria falsejat el seu historial clínic per aconseguir cinc pòlisses amb quatre asseguradores diferents

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:30h
Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sabadell van detenir, el passat 25 de maig, un home, de nacionalitat espanyola, de 40 anys i veí d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), per suposadament falsejar el seu historial clínic amb l'objectiu d'estafar quatre companyies d'assegurances a les que va reclamar un total de 1.325.000 euros.

La policia va iniciar la investigació a finals de febrer arran d'una denúncia presentada per una de les asseguradores, amb informes recopilats per una empresa de detectius que havia contractat. Els agents van constatar que el detingut, sabedor que tenia problemes mèdics des de 2004 i que li suposaria la consecució d'una invalidesa absoluta i permanent, va contractar, entre octubre de 2013 i de 2015, cinc pòlisses amb quatre firmes diferents que cobrien "la incapacitat permanent de grau absolut". Entre les clàusules es contemplaven unes compensacions que anaven des dels 225.000 euros fins als 500.000, en el cas que la Seguretat Social així ho certifiqués.

Per tal d'aconseguir que les asseguradores l'acceptessin com a client havia de presentar una sèrie de documentació sobre el seu historial clínic, que va manipular falsejant dades per adequar els paràmetres i complir amb els requisits. El passat mes desembre, el detingut, que treballava com a autònom, va obtenir el reconeixement de la Seguretat Social i va reclamar les indemnitzacions a les asseguradores.

En les investigacions es va trobar que s'havien omès dades i altres eren inexactes en els qüestionaris de salut que les companyies fan servir per a la valoració de risc. Tot i així, va aconseguir enganyar-les. La policia va contrastar la informació mèdica amb els diferents facultatius que havien signat els informes, que van confirmar que s'havien alterat i no s'ajustava a la realitat.

Finalment, els Mossos van detenir el presumpte estafador a la localitat on resideix i va passar a disposició judicial el passat dia 26 davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.