El vent torna a fer la guitza al GP Catalunya-Costa Brava

No s'ha pogut completar cap eliminatòria del Campionat del Món de Windsurf que es celebra a Sant Pere Pescador fins a diumenge

Una de les eliminatòries del Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil) del GP Catalunya-Costa Brava.
Una de les eliminatòries del Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil) del GP Catalunya-Costa Brava. | GP Catalunya-Costa Brava
Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 23:06h
El vent és capritxós i ha fet que, per segon dia consecutiu, no es pogués completar cap eliminatòria del XIX Campionat del Món de Windsurf GP Catalunya-Costa Brava, perquè el vent no arriba als 12 nusos que requereix l'eslàlom. Almenys, sí que bufava més de 6/8 nusos, que és la velocitat que requereix el foil, i el circuit mundial de la PWA World Tour – Professional Windsurfer's Association- ha pogut assajar el primer Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil), en format d’exhibició. 

S’han celebrat tres eliminatòries de Wind-Foil. Les dues primeres han servit, sobretot, per assajar camps de regates de cara a futures competicions. L’objectiu és apropar aquesta disciplina el màxim que sigui possible a la platja, fins al punt que en un dels recorreguts entre boies alguns dels regatistes han escurat tant que els seus foils s’han quedat clavats en bancs de sorra provocant espectaculars caigudes. Entre els damnificats hi ha hagut el multi campió del món d’eslàlom Antoine Albeau (F.192), que ha vist com la quilla del seu hydrofoil es partia.

Aquestes caigudes han provocat que les dues primeres mànegues de Wind-foil fossin declarades nul·les i que només hagi puntuat la tercera, en la qual ha continuat el duel  entre els dos regatistes francesos Antoine Questel (FRA-99) i Antoine Albeau (F.192), que han demostrat que són els windsurfistes que millor s’estàn adaptant a aquesta nova disciplina. Si el primer dia la victòria va ser per Quentel, avui s’ha acabat imposant Albeau.