L’espectacular wind foil obre el GP Catalunya-Costa Brava

La prova catalana és la tercera del circuit internacional de la PWA i es celebra fins diumenge a Sant Pere Pescador

Un winsurfista practicant l'hydrofoil
Un winsurfista practicant l'hydrofoil | GP Catalunya-Costa Brava
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat el 26 de maig a les 8:24h
El millor windsurf professional del món torna a ser a Sant Pere Pescador fins diumenge gràcies al GP Catalunya-Costa Brava. Aquesta és la XIV edició de la prova, la més veterana del món de la vela en l’àmbitl català després de la Christmas Race. I enguany incorpora com gran novetat el primer Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil) com a exhibició. Aquesta espectacular disciplina permet veure l’enlairament del windsurf per sobre l’aigua i es navega a un metre d’alçada, com si volessis.

El wind foil ha estat el gran protagonista de la primera jornada de competició, durant la qual no hi ha hagut prou vent per celebrar cap mànega completa de l’eslàlom, però sí en canvi d’aquesta nova i espectacular disciplina. I és que el foil, a diferència del windsurf tradicional, requereix només 6/8 nusos de vent per poder navegar.

El gran dominador de les dues primeres proves de hydrofoil ha estat el francès Antoine Questel (FRA-99), encara el veterà windsurfista, també francès, i multi campió del món d’eslàlom Antoine Albeau (F.192) ha aconseguit un segon lloc i li trepitja els talons.

Presentació del Campionat

El Campionat del Món de Windsurf GP Catalunya-Costa Brava s'ha presentat al càmping La Ballena Alegre amb la presència de la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip; el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el gerent del càmping La Ballena Alegre, Àlex Trias; el director de màrqueting de Volkswagen, Alex García;  i l'organitzador del Campionat del Món de Windsurf, Panxo Pi-Suñer.
 

Autoritats i organitzadors durant la presentació del Campionat del Món de Windsurf GP Catalunya-Costa Brava Foto: GP Catalunya-Costa Brava


La vicepresidenta del Patronat de Turisme ha destacat "la importància del turisme esportiu com a producte per rellançar la Costa Brava als mercats exteriors i desestacionalitzar" i el representant de la Generalitat ha explicat que "la promoció de la vela és fonamental perquè tenim molts kilòmetres de costa”.

Mentrestant, l’alcalde de Sant Pere ha valorat la col·laboració de les institucions públiques i el sector privat “com a motor d’iniciatives i projectes que altrament serien inviables” i el president de l'Associació de Càmpings de Girona, ha fet referència a l’evolució que han experimentat els càmpings des dels seus inicis “fins a convertir-se en vertaderes ciutats de vacances”.