Nestlé ampliarà la fàbrica de Girona i afirma que la situació política no «pertorba» l'activitat de la companyia

La companyia invertirà a partir d'aquest estiu 37 milions d'euros per augmentar la producció

Imatge de la fàbrica de càpsules de cafè que la multinacional Nestlé té a Girona
Imatge de la fàbrica de càpsules de cafè que la multinacional Nestlé té a Girona | ACN
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:44h

Imatge de la fàbrica de càpsules de cafè que la multinacional Nestlé té a Girona. Foto: ACN


Nestlé invertirà a partir d'aquest estiu 37 milions d'euros per ampliar la producció de la fàbrica Nescafé de Girona, on preveu arribar a les 38.000 tones anuals de cafè soluble. Amb aquesta inversió, la companyia haurà destinat al conjunt de la planta gironina –on també es produeix Dolce Gusto i es descafeïna el cafè verd- un total de 370 milions d'euros des del 2007. Al mateix temps, l'empresa calcula incorporar entre 15 i 20 persones a la plantilla, que ara mateix és de 750 treballadors en el conjunt del recinter a la ciutat.

El director general, Laurent Dereux, ha assegurat que aquestes xifres són un "signe" que demostra que el grup "no veu que els propers anys puguin ser de pertorbació greu per a l'activitat a Espanya", amb relació a la situació política entre Catalunya i l'Estat. "Tenim per costum ser presents a tots els països del món, vivint amb tots els tsunamis i guerres, i ens adaptem a qualsevol situació", ha afegit, en to satíric. 

Increment del preu del cafè

Després de tancar el 2016 amb un increment de vendes del 2,1% a l'estat espanyol, Nestlé s'ha proposat assolir "el mateix nivell de creixement" pel 2017, ja que confia que es mantinguin els símptomes de recuperació econòmica en el consum domèstic. Amb tot, Laurent Dereux també ha advertit que la companyia haurà d'apujar el preu del cafè perquè s'han incrementat els costos del cafè verd com a matèria primera. El director general ha admès que aquesta situació pot provocar una "reacció" adversa per part del consumidor, però ha assegurat que és una mesura "necessària".

En aquest sentit, Dereux ha garantit que la pujada de preus "s'ha retardat el màxim", gràcies a un equilibri dels productes que mantenen els costos i al fet que la companyia compta amb suficient estoc. Així, l'increment, que afectarà principalment al cafè soluble i al cafè torrat, serà d'un 5% i es notarà sobretot de cara al juny i juliol. En canvi, es mantindrà el preu de les càpsules Nespresso i Dolce Gusto "per mantenir l'actual nivell de competitivitat" en el sector.