El projecte per recuperar la sèpia i el calamar a l'Empordà recull 464.000 ous

També es multiplicaran per sis les incubadores | Aquest 2017 no es col·locarà la línia d'un quilòmetre de sepieres al litoral però n'hi haurà una nova de visitable a l'Estartit

Els impulsors del projecte, el biòleg Boris Weitzmann i el pescador Isaac Moya, ensenyant ous de sèpia i calamar
Els impulsors del projecte, el biòleg Boris Weitzmann i el pescador Isaac Moya, ensenyant ous de sèpia i calamar | ACN
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:24h
El projecte per recuperar la sèpia i el calamar al litoral de l'Empordà multiplicarà per sis les incubadores aquest 2017. En total, se n'han col·locat fins a dotze, repartides entre l'Escala i l'Estartit, i on ja s'hi estan incubant més de la meitat dels ous que els pescadors han recollit fins ara de les dues espècies. En total, 450.000 de calamar i 14.000 de sèpia.

L'altra meitat es mantenen en reserva a port, esperant per sortir cap a mar. Aquest any, a diferència del passat, no s'enfonsarà la línia d'un quilòmetre de sepieres davant del litoral, on els mateixos cefalòpodes hi posaven els ous de forma natural.

Com explica un dels impulsors del projecte, Boris Weitzmann, "es volen centrar els esforços amb les incubadores". A més, també es treballa per crear una marca pròpia –un distintiu- per als pescadors que comercialitzin sèpies i calamars de la zona.