La traca final de l’Strenes

Mishima i Els Amics de les Arts acomiaden el festival amb dos concerts a les escales de la Catedral | Ramon Mirabet, Zoo, Gertrudis, Anímic i Muchachito completen la programació del darrer cap de setmana

Els Amics de les Arts acomiadaran la cinquena edició de l'Strenes amb un concert a les escales de la Catedral
Els Amics de les Arts acomiadaran la cinquena edició de l'Strenes amb un concert a les escales de la Catedral | Festival Strenes
Maria Garcia
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:12h
L’Strenes acomiada la cinquena edició del festival amb un cap de setmana farcit de les principals estrenes del panorama musical català. Un dels espais insígnia de la ciutat, les escales de la Catedral acolliran els concerts de Mishima i Els Amics de les Arts. Uns metres més enllà, els Anímic sorprendran el públic del YEAH Indie Club i a Salt, Gertrudis i Zoo faran tremolar la Mirona. Muchachito encantarà els més petits de la casa amb el seu nou espectacle a l’Audiori; el mateix espai que aquest divendres ofereix les cançons de Ramon Mirabet.
 
L’Strena’t a l’INTRO, el Concurs de Música Emergent de Girona, donarà el tret de sortida a la traca final amb Agnès & The Pèpits, Liar desire, Person Person i Shotta Family; quatre dels vuit guanyadors de la primera fase del concurs de grups emergents gironins. Serà a les vuit del vespre a la plaça del Mercadal.
 
Una hora més tard i a la sala Montsalvatge de l’Auditori, Ramon Mirabet seduirà el públic assistent amb les cançons del seu darrer treball Home is where the heart is. I ho farà embolcallat de set músics que mostraran perquè ha sigut un dels discos més venuts a l’Estat espanyol.
 
El dissabte la ruta del festival comença al vermut musical de cloenda de l’exposició Això que sona és nostre al Bòlit_St Nicolau a les dotze del migdia.
 

ZOO presentarà dissabte el seu nou treball Raval en un concert a la Mirona Foto: Festival Strenes


I a la nit, un dels caps de cartell de la cinquena edició: Mishima, que presentarà Ara i Res. Els assistents seran els primers a sentir les noves cançons d'aquest disc que encara no ha sortit a la llum. A més, serà en un escenari exclusiu, les escales de la Catedral, i amb totes les entrades exhaurides des de fa setmanes.
 
Amb catorze anys de carrera, els Anímic tornen a l’Strenes amb un nou treball sota el braç, Skin, que suposa un gir en el seu so habitual. Quan van actuar al 2015 molta gent es va quedar a les portes de sentir-los, i aquest any segur que deixen petit el YEAH! Indie Club.
 
A Salt, doble sessió de concerts a la Mirona. Primer, amb la rumba mestissa dels Gertrudis que oferiran en directe les cançons d’Ara volo alt, que van publicar a finals del 2016 després de cinc anys de silenci discogràfic. I tot seguit, arribarà un dels grups valencians amb més seguidors, ZOO, que mostraran com sonen en directe els temes del seu nou treball Raval
 
El diumenge serà el torn de Muchachito que presentarà, per primera vegada a les comarques gironines, el seu espectacle per tota la família. L’inventor del rumba boxing, sortirà a l’escenari de l’Auditori acompanyat del seu inseparable Santos de Veracruz a les dotze del migdia.
 

Muchachito oferirà per primera vegada a Girona el seu nou espectacle pensat per a tota la família Foto: Festival Strenes


Exhaurint les entrades en només 24 hores, Els Amics de les Arts acomiadaran el festival amb un concert memorable a les escales de la Catedral. Una actuació on aprofitaran per ensenyar en directe el seu nou àlbum Un estrany poder, però on segur que també rememoren els grans èxits de la seva trajectòria com Jean Luc o La merda se’ns menja.
 
Amb aquest concert, l’Strenes posarà el punt final a la cinquena edició, per la qual han passat artistes com Txarango, Albert Pla i Tortell Poltrona, Paco Ibañez, Blaumut o Julieta Venegas, que va estrenar la secció internacional amb un concert multitudinari a l’Auditori.