Bustamante, Txarango, Pedro Guerra o Ramon Mirabet, són alguns dels convidats del Sons del Món

Estrella Morente, Els Amics de les Arts, Maria Arnal i Marcel Bages es sumen al cartell de la sisena edició amb el ja anunciat Tom Jones | Entre el 24 de juny i el 5 d'agost s'oferiran tretze concerts a diferents escenaris de vuit municipis empordanesos

Maria Garcia
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:40h
Ramon Mirabet oferirà un concert íntim al celler Vinya dels aspres de Cantallops
Ramon Mirabet oferirà un concert íntim al celler Vinya dels aspres de Cantallops | Festival Sons del Món
El festival Sons del Món, Vi & Música Empordà, presenta la programació "més ambiciosa" -segons el seu director Xavi Pascual- amb vuit concerts en gran format protagonitzats per Tom Jones, Estrella Morente, Ramon Mirabet, Els Amics de les arts, Loquillo, Bustamante o Rosana, que es faran entre Castelló d'Empúries i Roses. També s'han programat cinc concerts en format íntim a cinc cellers de l'Empordà amb Ramon Mirabet, Paula Valls, Pedro Guerra o Judit Nedderman. El Sons de Món donarà el tret de sortida el 24 de juny amb un concert de Chambao a la platja d'Empuriabrava i acabarà el 5 d'agost amb l'actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés al celler Espelt de Vilajuïga. Les entrades ja estan disponibles a la web del festival.

"És la programació més ambiciosa dels deu anys de festival" ha destacat el director Xavi Pascual, en referència a la qualitat dels artistes i l'augment de concerts i de localitats disponibles. I és que segons el director, el Sons de Món s'ha consolidat com "el festival de música i vi més important de Catalunya, i un dels quatre més importants de la Costa Brava". 

El Sons del Món començarà el 24 de juny amb un gran concert inaugural de Chambao a la platja d'Empuriabrava. De moment no han volgut desvelar més detalls perquè s'han reservat alguna "sorpresa" per donar el tret de sortida a la desena edició, i ho anunciaran en les properes setmanes. 
 

Els organitzadors i col·laboradors del Sons de Món durant la presentació del cartell d'aquest any Foto: Lourdes Casademont / ACN


Al cap de dues setmanes, Estrella Morente oferirà una actuació a la plaça Basílica de Castelló d'Empúries, un espai que permetrà sentir de prop l'artista andalusa "encara que estiguis a les últimes files" en un concert on Pascual creu que "hi haurà molta màgia flamenca". 

La plaça de Castelló d'Empúries també acollirà, el 8 de juliol, el concert de Els Amics de les Arts que participaran per quarta vegada al festival i que presentaran el seu darrer treball Un estrany poder

El 21 de juliol, a la Ciutadella de Roses, actuaran dos grups amb els quals el festival "espera batre rècords d'assistència". Són Txarango i Gertrudis a qui Pascual ha reptat juganer a superar "les 3.800 persones que van venir l'any passat a veure Sopa de Cabra". 

Un dels plats forts del Sons del Món és l'actuació de Tom Jones "una mostra de l'aposta cap a la internacionalització del festival". Amb la meitat de les entrades venudes, el cantant gal·lès repassarà els grans èxits de la seva carrera com It's not unusual Sex Bomb a Roses el 22 de juliol. 
 

Els Txarango actuaran amb Gertrudis el 21 de juliol a la Ciutadella de Roses Foto: Festival Sons del Món


Una setmana més tard, la cantant canària Rosana presentarà el seu darrer disc En la memoria de la piel a Castelló d'Empúries. "Des que va publicar el nou àlbum no ha sortit de les llistes dels més venuts" ha recordat el director que augura que serà un "gran concert". 

El dia següent, serà el torn d'un artista "que va començar cantant a l'obra i ara acumula quinze discos de platí". Es tracta de David Bustamante, amb qui el festival espera atraure "un públic més jove" amb un espectacle únic pensat per "agradar els seguidors més fidels però també els que el vegin per primera vegada". 

El punt final dels concerts en gran format el posarà Loquillo, que ja va actuar fa uns anys acompanyat dels Trogloditas. En aquesta ocasió ho farà en solitari i repassarà el disc Salud y Rock and Roll que reuneix els grans èxits de la seva trajectòria. "El senyor del rock and roll" –com l'ha anomenat Pascual- actuarà a Roses el 4 d'agost. 

Concerts íntims als cellers 

L'any passat, el festival va estrenar els concerts a diferents cellers de l'Empordà que, després d'esgotar totes les localitats, enguany tornen a repetir. El primer que passarà per aquest particular escenari serà Ramon Mirabet que actuarà al celler Vinya dels aspres de Cantallops on presentarà les cançons de Home is where the heart is acompanyat de tan sols tres músics, el 7 de juliol. 

El cap de setmana del 14 i 15 de juliol serà el torn de dos artistes ben diferents. Per una banda, "una de les veus de jazz amb més projecció", Paula Valls, oferirà un concert en solitari al celler La Vinyeta de Mollet de Perelada on presentarà els temes del seu primer àlbum Black and White. L'endemà, un dels cantautors espanyols més internacionals, Pedro Guerra, actuarà "amb l'Empordà de fons i davant només 300 persones" al celler Martin Faixó de Perafita. 

El 21 de juliol Judit Nedderman, "una de les veus més admirades", realitzarà una actuació en format íntim "com si xiuxiueges a l'orella dels assistents" comenta el director. Serà als cellers de can Guilla, a Rabós de l'Empordà. Maria Arnal i Marcel Bagés, "una autèntica revelació" acomiadaran la desena edició del Sons de Món el 5 d'agost al celler Espelt de Vilajuïga amb els temes del seu àlbum de debut 45 cerebros y 1 corazón
 

Maria Arnal i Marcel Bagés acomiadaran la desena edició del festival en un concert íntim al celler Espelt de Vilajuïga Foto: Festival Sons del Món


El vi i la música, els grans protagonistes 

Dos dels trets diferencials del Sons del Món són, per una banda, que tots els concerts es fan a espais amb un gran valor patrimonial, com la plaça Basílica de Castelló d'Empúries i la Ciutadella de Roses. I per altra banda, que el vi i els productes de l'Empordà també tenen un paper protagonista durant el festival, i més enguany, que s'estrena una nova zona Village que hi haurà tant a Castelló com a Roses; on es podrà sopar abans i després dels concerts. 

A més, la sommelier Laura Masramon ha seleccionat diferents vins empordanesos per maridar amb els concerts. Per exemple, per Els Amics de les Arts recomana el vi Anhel blanc del celler Pere Guardiola o el Cartesius negre del celler Arché Pagés per Tom Jones.