​L'Strenes torna de les vacances carregat de concerts

Fermín Muguruza & Chalart 58, Maria Arnal i Marcel Bagés o Judit Nedderman són algunes de les propostes per aquest cap de setmana

Judit Nedderman presentarà el seu disc Un segon a la sala Tro del Museu d'Art de Girona
Judit Nedderman presentarà el seu disc Un segon a la sala Tro del Museu d'Art de Girona | Festival Strenes
Maria Garcia
21 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:54h

Després d'una pausa durant la Setmana Santa, el festival Strenes torna aquest cap de setmana amb noves propostes musicals com els concerts de Fermin Muguruza & Chalart 58, Judit Nedderman i Maria Arnal i Marcel Bagés. Un dels plats forts seran els concerts que es faran a la plaça Catalunya divendres i dissabte a la nit, batejats pel director del festival Xavi Pascual com "la festa major de l'Strenes".

Un dels grans artistes del País Basc, Fermín Muguruza presentarà el seu últim disc Black is beltza ASM sessions que ha gravat a Barcelona amb Chalart58, alias del bateria, percussionista i productor barceloní Gerard Casajús. Serà la primera vegada que Muguruza actua a Girona i ho farà al centre cultural la mercè el divendres a les deu de la nit. Els dos artistes oferiran les cançons d'aquest treball conjunt i ho faran acompanyats de Matah a les veus i Josep Blanes al trombó; a més de l'artista plàstic Quim Moya.

El dissabte serà el torn de Maria Arnal i Marcel Bagés que, per primera vegada, oferiran en directe el seu àlbum de debut, 45 cerebros y 1 corazón. La vocalista de Barcelona i el guitarrista de Flix proposen una lectura particular de les cançons orals tradicionals, dels fandangos, les jotes i els cants de batre. Serà a les nou de la nit a l'Auditori del centre cultural la Mercè.
 

Fermin Muguruza i Chalart58 presentaran el seu treball conjunt en un concert al centre cultural la Mercè Foto: Festival Strenes
 

Una de les veus més seductores del panorama musical català, Judit Nedderman proposarà un viatge pel seu disc Un segon en un format íntim a un espai gens habitual: la sala Tro del Museu d'Art de Girona. Un concert que ha tingut tant d'èxit que, després d'exhaurir les entrades, el festival ha programat una segona sessió: a les vuit i a les deu de la nit.

Sense oblidar la festa major de l'Strenes que entre divendres i dissabte omplirà la plaça Catalunya amb les actuacions de Miqui Puig, Gossos, Búhos o Doctor Calypso que rememoraran els 20 anys de la publicació de l'exitós àlbum Toxic Sons. I tot, acompanyat d'un espai amb food trucks, un altre per menjar i un chill out, a més de les 42 entitats que formen part de la Fira del Voluntariat, que enguany s'agafa de la mà del festival. 

El comiat de l'Strenes
La setmana vinent el festival acomiadarà l'edició d'enguany amb dos dels concerts més esperats: Mishima i Els Amics de les Arts que tocaran en un dels espais més emblemàtics de la ciutat: les escales de la Catedral. Sense oblidar les actuacions de Ramon Mirabet, Zoo, Gertrudis, Anímic o Muchachito que oferià un espectacle per a tota la família a l'Auditori de Girona.