L'oli Clos de la Torre de Rabós d'Empordà, distingit als EUA com un dels millors del món

El producte s'elabora de manera artesanal i amb olives produïdes a les finques de l'empresa

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:34h

Imatge general dels diferents productes que elabora el celler Clos de la Torre de Rabós d'Empordà. Foto: ACN


L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre de Rabós d'Empordà ha estat guardonat entre els millors del món a Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition, una de les competicions més prestigioses del sector. Concretament, hi participaven 368 productors i ha obtingut la medalla de plata. 

Aquest oli d'oliva està produït per Oleícola de l'Empordà i s'elabora en un petit celler de Rabós d'Empordà, sempre de manera artesanal i amb olives de les seves finques. El gerent de Clos de la Torre, Martí Clos, remarca que el guardó reconeix "la qualitat i la gran cura" que posen en l'elaboració de l'oli. A més, considera que la distinció els ajudarà a posicionar el producte en el mapa internacional. A banda de diversos països europeus, Clos de la Torre es ven també a Filipines i Singapur i manté contactes a Dubai i Doha (Qatar) per introduir-lo a tota la regió asiàtica.

Oleícola de l'Empordà ha format part d'aquest certamen –celebrat el passat mes de març a Los Angeles- juntament amb 368 productors procedents de països com Argentina, Austràlia, Xile, Xina, Croàcia, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Japó, Marroc, Portugal, Sudàfrica, Tunísia, Turquia, Uruguai o Estats Units.

Els responsables de l'empresa valoren el guardó perquè suposa un reconeixement a la qualitat del producte i perquè els ajuda en l'exportació. Aquest oli ja es ven a països com Dinamarca, Regne Unit i Estats Units a través de la cadena d'alimentació de luxe Zingerman's Delicatessen de Michigan.

De fet, l'aposta per l'exportació continua i des de l'empresa s'estan fent les gestions ja per ampliar el mercat europeu i arribar a altres països del centre del continent, com Àustria i Alemanya. L'oli també es troba a Filipines i Singapur i l'empresa manté contactes amb Dubai i Doha per introduir-lo a tota la regió asiàtica.